ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Рибни ез.-вр.Венеца-вр.Шишковица-ЖАНДАРМИТЕ-вр.Възела-х.РЕ

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
х.Рибни ез.-вр.Венеца-вр.Шишковица-ЖАНДАРМИТЕ-вр.Възела-х.РЕ
Автор Съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение х.Рибни ез.-вр.Венеца-вр.Шишковица-ЖАНДАРМИТЕ-вр.Възела-х.РЕ Отговорете с цитат
И това ще го разкажа малко по-нататък през седмицата.
Не е преход за лошо време или за хора с малко опит. Най-добре е с водач.

Ето снимките.

https://plus.google.com/photos/110726881841977803552/albums/5914324602491778785?authkey=CLWZobTwnNqKvAE
Сря Авг 21, 2013 2:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
aimamov

Мнение Отговорете с цитат
Много красив преход сте направили Емиле! Снимките са чудесни.
Сря Авг 21, 2013 8:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Миналата година по това време минахме от там със съпругата ми. Бяхме с палатка и съответно големи раници.... Въобще не ни дойде на ум да вадим апарат и да снимаме - толкова ангажирани бяхме Smile Пътеката, показана в бгмаунтайнс, е точна до метри. С голямо въображение се виждат и вече съборени пирамидки, но поддържам мнението, че преминаването не е за всякакво време - има от какво да се поуплаши човек Smile
Благодаря за прекрасните снимки! Ние си нямаме наши Smile
Сря Авг 21, 2013 8:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мдаа супер е кръгчето...и аз имап преживявания мин.год.там-заблеях се и тръгнах дитектно по жандармите..добре че клека беше услужлив та подаде ена ръка(клон)да се изсипя целокупен под тях Very Happy
Браво на вас!Чакаме разказа...

Todor написа:
Пътеката, показана в бгмаунтайнс, е точна до метри.

Пътеката хич не личи даже!Като слязох от жандармите я търсих(с доста зум на гпс-а)и според уреда я пресякох поне 3 пъти без да разбера... Very Happy
Сря Авг 21, 2013 8:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

fena73 написа:
Todor написа:
Пътеката, показана в бгмаунтайнс, е точна до метри.

Пътеката хич не личи даже!Като слязох от жандармите я търсих(с доста зум на гпс-а)и според уреда я пресякох поне 3 пъти без да разбера... Very Happy

Добре де - лошо съм се изразил. Имах предвид, че нашето подсичане съвпадна с абсолютна точност с гпс-а. Разбира се това го видях после, а тогава само мислех как да подсечем безопасно Smile. В смисъл, като утъпкана пътека - няма я. Има 1-2 купчинки около първия за подсичане сипей и няколко от окопа нагоре, ама то там вече страшното е минало. Имаше наранени клекови клони /настъпени/, по които може да се съди, че и друг е минавал от там. Търсих да мерна фас или салфетка... нещо да подскаже, че не сме съвсем в дивото Smile - уви - там няма. 1-2 стари следи от туристически обувки вдъхваха цялата надежда.
Имам предвид, че ако впериш очи в машинката и се движиш крачка в крачка ще те преведе безопасно. Само това. Обикновено аз не бих разчитал на движение само по уред ако не съм в извънредна ситуация - мъгла и пр.
Сря Авг 21, 2013 9:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil

Това звучи, като инструментално кацане на голям Боинг, в смисъл само по уреди без пряка видимост.
В планината обаче трябва поне някаква видимост, а на този терен с наклони от 60+ градуса на места, и отвеси не бих се доверил на машинката освен само като насока/посока на маршрута. Едно стъпване встрани и...
А на моята машинка нещо и стана и не вижда картата, та не я ползвам от половин година и повече и не знам какво да я правя.

Уффф много работа, дано довечера да имам време да напиша нещо. Very Happy

Последната промяна е направена от Emil на Сря Авг 21, 2013 10:35 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Авг 21, 2013 10:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Скаквците, Емо, Скакавците .. Smile
Сря Авг 21, 2013 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Йосарян написа:
Скаквците, Емо, Скакавците .. Smile

Мдаа има още кво да се върти там..аз тръгнах ама стигнах до Драганица(целта беше Трите муши ма много път си е)та така..другия път и Скакавците,и Погледец...
Сря Авг 21, 2013 1:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

И аз ги мисля тези върхове, много хубаво предизвикателство са, а доколкото знам и Емил има мерак за тях. Затова се и пошегувах.
Сря Авг 21, 2013 5:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

Йосарян написа:
И аз ги мисля тези върхове, много хубаво предизвикателство са, а доколкото знам и Емил има мерак за тях. Затова се и пошегувах.

Ех , тия Скакавци брей ! От кога ги гледам от вси страни , от кога им се каня ..... и все нещо става , и все остават недостигнати . А ми се ходи там , та ми се реве Laughing .
Не съм само аз значи кандидат за там , има и други мераклии ...
Сря Авг 21, 2013 6:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Миналата година имах лекомислието, че ще стигна до там(Скакавците) и ще се върна в един ден през Пчелина (отиване и връщане през него). В резултат се запознах само с Пчелина. Very Happy
Тази година мислихме след минаването на Жандармите да притичаме до Скакавците, но първо тръгнахме малко късно, второ понеже не бяхме минавали от там, ни отне малко време с лутането отляво ли отдясно ли да минем, и в крайна сметка малко се уморихме и времето вече беше към 14.30 ако не се лъжа и ходенето до Скакавците от Възела и връщането в х.Рибни езера щеше да е доста мазохистична постъпка.

Така като гледам, явно през уйкенда ще намеря време да понапиша малко по темата за Жандармите.
Хайде лек ден на всички.
Чет Авг 22, 2013 1:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.