Автор |
Съобщение |
raskoll
|
|
|
Пон Сеп 19, 2011 12:10 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Хех, разминали сме се с ден-два, ние спахме на заслона на 17ти ))
Снимките са страхотия, отново
|
|
|
Пон Сеп 19, 2011 12:16 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Пон Сеп 19, 2011 8:37 pm |
|
|
goldhand
|
|
|
Е... най сетне взе че снима нещо (върховно)....стига с това море бре(не че не ти се получава)Липсва ми планинатаа.
само да бяха в малко по голям формат
между другото аз също не можах да спя добре в заслона,може би защото бях толкова надъхан че тръгнах с 1.5 л. вода,която там таме кът била .Та оставих Вихрена за другия път.
|
|
|
Вто Сеп 20, 2011 12:28 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
Gamina, старая се да ходя през делнични дни, за да има по-малко хора ) но със сигурност някой ден ще се срещнем в планината )))
meco puh, мерси ) обичам да снимам и това е, ако някой харесва това, което правя - добре )
goldhand, имах проблем с ахилесовото сухожилие и от юни до септември нямах възможност да ходя по планините. през юли пък ми беше трудно да мина и 1 км в града... сега съм ок и съм пак по планините.
|
|
|
Вто Сеп 20, 2011 9:27 am |
|
|
Gamina
|
|
|
|
О, със сигурност
То и ние отидохме с идеята, че съботата е работна, а на заслона бяхме 8 човека вътре и трима на палатка отвън
|
|
|
Вто Сеп 20, 2011 9:30 am |
|
|
irina
|
|
|
|
хубави както винаги!
|
|
|
Вто Сеп 20, 2011 10:25 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Снимката със звездите особено е много интересна. Надявам се да ги видим на сайта.
П.П.Всъщност вече ги видях.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Сеп 20, 2011 11:18 am |
|
|
Весела Ягодова
|
|
За боклука на заслона |
|
Павка, а дали като мина през заслона и остана да нощуваш в него, случайно нещо не ти направи впечатление ? Или беше твърде обсебен от красотата ?
Заслонът беше заприличал на кочина, когато отидохме на 17-ти, един ден след теб - останки от храна по пода, въргалящи се кутии и празни пластмасови шишета под наровете...Кофти миризма (от развалената храна).
И за другите "преминаващи" се отнася.
Недопустимо е да си затваряме очите за тези неща !
|
|
|
Вто Сеп 20, 2011 2:46 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
За снимките, пътеписа и още нещо |
|
"Минути преди слънцето да се скрие и да остана сам, на склоновете на връх Баюви Дупки се появи група туристи от три човека. Ех, толкова се надявах да съм сам на това магическо място, но поне бяха само 3 човека, все пак на залона има място за комфортна нощувка за 4 човека. (да, може да се намери място и за 10, но казвам “комфортна”
По-добре качвай само снимки. Words are meaningless and forgetable. Изказът ти разваля хубавото впечатление от кадрите. И не бъди такъв егоист. Заслонът е там, за да ПОДСЛОНЯВА. Сещаш ли се ? И е направен и поддържан от други "туристи".
|
|
|
Вто Сеп 20, 2011 2:52 pm |
|
|
goldhand
|
Re: За снимките, пътеписа и още нещо |
|
|
|
По-добре качвай само снимки. Words are meaningless and forgetable. Изказът ти разваля хубавото впечатление от кадрите. И не бъди такъв егоист. Заслонът е там, за да ПОДСЛОНЯВА. Сещаш ли се ? И е направен и поддържан от други "туристи".
|
Планината понякога е и самотно преживяване,където човек отива за да остане сам със себе си и мислите си,а чуждата компания някак си ангажира вниманието ти .
За съжаление няма ги тез времена гдето бяхме сами еди къде си ,планинарството стана модерно.
Не виждам нищо лошо в това човек да поиска да му е по спокойно и комфортно.
Напротив Павел,продължавай да пишеш емоциите си от местата на снимките,така те оживяват и не са просто landscapes.
|
|
|
Чет Сеп 22, 2011 12:25 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Чак толкова драгоценни напътствия към Павел май са излишни.
Благодарско за снимките, страхотни са наистина. Напомнят ми два септемврийски дни, когато се бях затърчал посред нощ да снимам там ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Сеп 22, 2011 12:52 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
dido, след като снимах и се върнах, разгледах твоите снимки от Кончето )) разлчино е просто да ги гледам, и да ги видя след като и аз снимах там. нямах облаци по изгрев, но все пак съм доволен )
irina, мерси )
mislesht, ето я: http://raskoll.com/peizazhibg/pirin-nosht/?lang=bg
goldhand
|
|
|
Чет Сеп 22, 2011 9:17 am |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Ами...някакси не можах да се зарадвам на красивите изгреви и залези при наличието на кочината, която заварихме
Гледката се помрачава от човешката простотия и безхаберие.
Трудно ми е да преглътна, защото обичам това място.
Освен това си мисля, че човек, когато отива да спи горе, трябва да е готов за всичко. Както да споделя кадри, така да споделя легло, храна, вода (ако стане нужда). Или да се притече на помощ. Горе всичко е възможно.
Планината не я интересува кои сме и какви сме тук долу. За нея всички сме еднакви.
Жалко, че сте ме разбрали погрешно.
Нямам нищо лично срещу автора на темата. Негодувам срещу мисловната му нагласа и високомерното му отношение.
Има неща, които са много по-важни от красивите кадри. Човещина, отговорност и така нататък.
Най-лесно е да си замълча, разбира се. И може би така ще стане от тук нататък.
Последна молба:
МОЛЯ ВСИЧКИ, НЕ ОСТАВЯЙТЕ БОКЛУКА СИ В ПЛАНИНАТА !
|
|
|
Чет Сеп 22, 2011 12:28 pm |
|
|
|