Няколко месеца минаха откакто не се бях мяркал из Мелнишко, та му дойде времето. В събота се извозихме с 2 коли до Мелник с идеята да се разходим и да пием по едно вино. Хванахме "пътеката" от градеца за Рожеския манастир. Тук там по нея са направили някои подобрения, които никак не са достатъчни, но все пак са нещо. Времето се беше утрепало за ходене. Бе въобще на оня район сега му е времето, защото лятоска е мор голям.
Издраскахме баира отделящ мелнишко от роженско зяпайки прородните образувания, а после се пуснахме към манастира. Влязохме да запалим по една свещ. Вътре имаше огромна навалица. На паркинга пред монастира бяха паркирали сума ти коли и автобуси. Аз зарязах групата и слязох към селото да ги чакам, че тая навалица не ми е по вкус. Докато чаках строших сума ти моабет с хората дето продават на сергийки всякакви нещица, след което хванахме към гроба на Тодор Алксандров.
Ходенето много приятно, хора няма, само пустош и гледки. На разклона за параклиса Св. Илия само някакво куче лаеше, ама не вдянахме какво иска да каже и за какво се дере. както и да е. По склона нагоре беше малко зорно, ама додрапахме до параклисчето. там най-неочаквано заварихме една редовна гледка от последните походи - група ловджии. Казахме си добър ден и паркирахме за масичките пред параклиса да му апнем. Е, пихме и по една ракия за отскок де!
След като напълнихме стомасите се пуснахме към с. Кърланово, като имаше леки приключения при пресичането на Сугаревска река, понеже имаше доста вода. В селото зяпахме красивите Кърлановски пирамиди и хванахме асфалта за Мелник, където паркирахме в някаква кръчма. там ни пробутаха някакво кисело вино, което не ставаше за нищо, но както и да е. На мръкване потеглихме за Неврокоп доволни от разходчицата.
Засега толкова от мен. Живи здрави другата седмица пак.
Сря Ное 28, 2007 3:53 pm
dido
Браов, добри снимките. Аз лятото минах по пътя Мелник-Рожен ама така и не ги видях тия мелове като хората - толкова много, толкова насечени и нагъсто. Явно си има места да се гледат тия хубавини...
Taka e. Иска си да се мине по пътеката. От колата не става.
Сря Ное 28, 2007 4:15 pm
koce
Хубави фотоси на пирамидите Ама като видях снимките на параклиса при гроба на Тодор Александор се сетих за една случка която беше малко под параклиса и брах бая зор с нея и си взех добра поука.Колето знае много добре
_________________ Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост,
твойта прелест,
ах, те имат край.
Сря Ное 28, 2007 11:03 pm
Kat
ау, ау
хубаво, хубаво, мдаа.. приличат малко на тия над с. Стоб, особено оная снимка с камъка върху колоната от пръст
и Роженския манастир, нали
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети