Автор |
Съобщение |
krasi.ka
|
Рил.манастир-в.Мальовица |
|
Смятам да направя този маршрут. Ако може някой да каже колко време горе долу отнема прехода от манастира до върха.Ще бъдем група любители и ме интересува има ли добра маркировка по трасето.
|
|
|
Вто Авг 09, 2011 1:31 pm |
|
|
Yan4o
|
|
|
Имам един спомен от преди 13 г. , правихме го с група приятели, но в обратна посока - слизахме от върха към манастира по Дългия рид (мисля, че е най-прякото), но няма да го повторя никога. Останахме без крака. Ако не се лъжа е ок. 1500 м. денивелация. Нямаше проблеми с пътеката, но такова слизане, само слизане .... То и името на рида си говори де. Е, качването за някои е по-лесно.
Иначе по-плавният маршрут, доколкото знам е по пътеката за х. Вазов, после по билото горе. Да по-дълго е, но е приятно. Но все пак да кажат по-знаещите, аз съм аматьор в това отношение .
|
|
|
Вто Авг 09, 2011 1:58 pm |
|
|
krasi.ka
|
|
|
Със сигурност ще разкажа как и от къде сме минали. Смятам да се кача по дълги ръд до мальовица и после да отида до езерата и да сляза през другата пътека от х.иван вазов
|
|
|
Вто Авг 09, 2011 9:58 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Със сигурност ще разкажа как и от къде сме минали. Смятам да се кача по дълги ръд до мальовица и после да отида до езерата и да сляза през другата пътека от х.иван вазов |
Фърли в раницата повечко аспирин и феродо /глюкозамин/
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Авг 09, 2011 10:30 pm |
|
|
krasi.ka
|
|
|
|
|
|
|
Със сигурност ще разкажа как и от къде сме минали. Смятам да се кача по дълги ръд до мальовица и после да отида до езерата и да сляза през другата пътека от х.иван вазов |
Фърли в раницата повечко аспирин и феродо /глюкозамин/ |
Ее ние ще сме с палатка така че ако видим много зор може да разпуснем някъде по байра
|
|
|
Сря Авг 10, 2011 10:50 am |
|
|
Antoon
|
|
|
|
През 2006г. ходих по подобен маршрут, давам и времената както съм ги записал тогава: Рилски манастир – по Дългия рид (3ч., 10 мин) – вр. Малък Мраморец – Додов вр. (3ч., 50м.) – Топилата – Рилски манастир по рида Баучер (7ч., 25 мин.). По онова време нямаше строеж и началото на пътеката беше ясно.
Успех!
|
|
|
Сря Авг 10, 2011 11:38 am |
|
|
lubakich
|
|
|
|
ще я видим утре следобед нагледно с багаж колко ще да е тая денивелация от рилския манастир до малиовица от това което прочетох си е некво стабиляга
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 12:37 pm |
|
|
lubakich
|
|
|
|
екстремизъм да има