Автор |
Съобщение |
planinar
|
|
|
Нед Юни 12, 2011 10:24 am |
|
|
ancient
|
|
|
|
Ми той "българина" точно това представлява-пълен БОКЛУК, простоват,неук и неосъзнаващ действията си деградатор!
|
|
|
Пон Юни 13, 2011 9:03 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Ми той "българина" точно това представлява-пълен БОКЛУК, простоват,неук и неосъзнаващ действията си деградатор! |
Хъм ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Юни 13, 2011 9:15 pm |
|
|
Росен Давчев
|
|
Странно |
|
Бил съм на тази хижа през "комунизма".Странно изглежда положението,че хижата се намира в Троянския балкан,а не е взета на концесия или под друга форма за да изкарва кинти в полза на някого и да дава подслон на туристи.От нея съм качвал към х.Амбарица.Но така е и с много други места из БГ.
|
|
|
Пет Юни 24, 2011 8:41 am |
|
|
BazilVenceslas
Гост
|
НРБ |
|
Много плюят социализма, ама това е официалната "демократична" пропаганда...
|
|
|
Пет Юни 24, 2011 11:30 am |
|
|
JimBoj
|
|
|
|
|
|
Ми той "българина" точно това представлява-пълен БОКЛУК, простоват,неук и неосъзнаващ действията си деградатор! |
Ще ми позволи ли едни въпрос уважаемия ancient, като предварително поднасям извинения ако се почувства засегнат.
Скъпи колега ти явно не си българин, а от къде си приятелю?
Най-лесно е да лепиш не лицеприятни етиките и да правиш не одобрителни констатации. Ние ме част от тази действителност и всичко зависи и от нас, но не като мрънкаме и правим отчаяни изявления. Тази страна е наша, това правителство, този народ са част от нас и когото всеки бъде по-добър, то всичко ще бъде по добре.
Не знам каква е съдбата на тази хижа, и защо е в това окаяно състояние, вероятно си има обяснение и логика.
Знам за хижа Планински Извори (която е на същия хал) Там Върлува едно местно племе наречено Антонските коняри, които считат, че тази хижа е тяхна и е подходящо място за запиране на добитък. Последния опит преди 5-6 години да се възстанови хижата, за малко не завърши трагично. Планиските слухово говорят, че хижарката леля Стефка се барикадирала в някаква стая и със страх дочакала утрото, а тая е смела жена (вероятно е познавате от заслон Орлово Гнездо, когото беше полу-заслон полу-хижа, и сега от Кашана).
Да се върнем на „ Антонските коняри“ те ли носят цялата вина за случая, за това,че скита полудиви и никога трезви из горите? Или всички ние? Може би правителството? Ами него кой го избира? .... а сигурен съм, че не колегата ?
|
|
|
Пет Юни 24, 2011 1:17 pm |
|
|
mediator37
|
|
|
"Ще ми позволи ли едни въпрос уважаемия ancient, като предварително поднасям извинения ако се почувства засегнат."
След това което е писал, защо да е "уважаем" ?
|
|
|
Съб Юни 25, 2011 3:03 am |
|
|
zezo
|
|
|
БТС поема стопанисването на хижата!
|
|
|
Чет Авг 25, 2011 11:20 am |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
|
Че тя чия беше преди?
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Авг 25, 2011 11:34 am |
|
|
zezo
|
|
|
|
|
|
|
|
Че тя чия беше преди? |
До 1998 г. е стопанисвана от ТД "Амбарица", след това от местното горско стопанство, което няма средства за нея и резултатът е сегашното състояние.
|
|
|
Чет Авг 25, 2011 11:43 am |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
Господа, вместо да се обвинявате взаимно, дайте разумни предложения, и то там, където трябва. Планински извори вече не е хижа, и много трудно може да стане такава. Съвсем скоро и Свищиплаз може да и заприлича-и там ток няма, бани и тоалетни без врати, на спалните вратите и прозорците почти не могат да се затварят.Има и други хижи които се стопанисват само на думи, искат боя, ремонти ит.н. Минете и ги вижте.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Чет Авг 25, 2011 11:45 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Той проблема има 2 страни. Понякога там, където не ходят хора, запада и хижата. И обратно, разбира се.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Авг 25, 2011 2:30 pm |
|
|
|