ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Дълго-дълго одене (Ястребец - Рибни и Рилецкото било)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Дълго-дълго одене (Ястребец - Рибни и Рилецкото било)
Автор Съобщение
Gamina

Мнение Дълго-дълго одене (Ястребец - Рибни и Рилецкото било) Отговорете с цитат
Тоя уикенд трябваше да съм на море Laughing В четвъртък на няколко бири едно другарче подхвърли да се метнем от Ястребец до Рибни езера. Па колко му е... На мен пък ми влезна мухата да си спестим чакъла и асфалта от там до манастира и да минем по билото. Поразпитах Ристо, с "измислителя" на ходенето обсъдихме как ще слизаме и в събота с първата маршрутка - към Самоков. На шантавия ми другар му беше минало през акъла да драпаме още от Боровец пеша, ама го отказах.

Към 9,30-9,40 бяхме на Ястребец. Тук и мен ме поблазни да минем през Алеко, ама ни чакаше цял ден ходене, Мусала трябваше да я изприпкаме за загрявка. За към 2 часа бяхме горе, хапнахме и газ към Джанка. Верно имаше някакви милиарди хора по магистралата към върха. Още преди хижата трябваше да изпреварваме сума ти народ, включително разни китайцо-японци, които хич не си даваха зор да се отместят малко от пътя и да ни пуснат. Ходеха като овци.

Трионите. Като минахме после от другата им страна видяхме доста хора да щъкат. Може и excalibur да е бил там :p

И аз да пусна една на Скакавците, да не остана назад:

Лятното качване на Мусала винаги ми е било досадно, ама.. като ни е по път... От там хукнахме по Близнаците и се спряхме на Джанка. Много почивки тоя ден. Другарчето не беше минавало по маршрута, аз си го знаех добре, макар и предния път да го минах за 2 дена. Супер лежерно ходене се получи, с бира на една рекичка след Ковач.

Маричините

За някои има скара-бира, за други - карта с бира.

Грънчар от високо

Тук пихме бирата

Малко след това, преди чешмичката се срещнахме с някакъв човек. Идваше от Рибни към Грънчар, като видя че не сме добре с главите, сподели че сутринта е тръгнал от Мальовица. Въобще след Мусала един нормален не видяхме, само някакви гламави като нас, тръгнали от една майна към друга Laughing

На чешмичката

Точно преди залез бяхме на Рибни. На следващия ден станахме отчайващо рано (това 6,30 за мен е чиста проба средновековно мъчение), на всичкото отгоре единия ми крак се беше сдобил с някакви плюски и мазоли от твърдите обувки.. чудесийка. Вкарахме в употреба магическото средство "дамска превръзка в чорапа" и тръгнахме към билото. Хич не ми беше лесно да ходя, ама пълзях там.

Канарата, Павлев, Черна поляна

Високи сини планини
крака, мазоли, ругатни

Към Теодосиеви караули

Мальовишко

Краката ми вече за нищо не ставаха, супер криво и съвестно ми беше, че заради мен няма да се свалим навреме за рейса до София. Даже предложих да сляза през Смрадливото и да си кютам по чакъла, а Ники да продължи сам, но той не щя. Стиснах зъби и останах да си лазя по билото. Което билце е супер яко и обзорно. Много ме израдва, въпреки болежките Smile

Накрая слязохме по пътеката, която се отклонява преди Бричебор. Ако не беше gps-a щеше да е невъзможно. В горния край изобщо не личи нито в тревите, нито в гората, следяхме я плътно по машинката. Трябва да се хване реброто и право надолу по него. По-надолу, където се отделя от него, пътеката вече се появява. Има много паднали дървета. На финала вече не следяхме толкова зорко gps-a, та се отклонихме малко и кацнахме като две извънземни насред един къмпинг. Чичовците около масата ни гледаха много стреснато, особено като питахме "Извинете, къде попаднахме?"

Та така, накрая извадихме бесен късмет като засякохме над манастира едни познати, които бяха на хижата, взеха ни с колата до София Smile

Повече снимки и разказ - до ден-два.

Последната промяна е направена от Gamina на Пет Авг 09, 2013 10:04 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Пон Юли 11, 2011 1:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Re: Дълго-дълго одене (Ястребец - Рибни и Рилецкото било) Отговорете с цитат
Gamina написа:
... като видя че не сме добре с главите, сподели че сутринта е тръгнал от Мальовица. Въобще след Мусала един нормален не видяхме, само някакви гламави като нас, тръгнали от една майна към друга.

Laughing Laughing Laughing Laughing

Пон Юли 11, 2011 1:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Re: Дълго-дълго одене (Ястребец - Рибни и Рилецкото било) Отговорете с цитат
Speedy написа:
Gamina написа:
... като видя че не сме добре с главите, сподели че сутринта е тръгнал от Мальовица. Въобще след Мусала един нормален не видяхме, само някакви гламави като нас, тръгнали от една майна към друга.

Laughing Laughing Laughing Laughing

И аз така.... Laughing
Забелязвам горе много състезатели се навъдия... Rolling Eyes
Мене пък напоследък нещо езерно лентяйстване ми в главата - ще видим Oops

Пон Юли 11, 2011 2:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

risto_turisto написа:

Забелязвам горе много състезатели се навъдия... Rolling Eyes

ми то като утъпчеш еднаж пътеките, почваш да вдигаш левъла към продължителност. Следващото ниво май ще е завиране където не ни е работа Laughing
Пон Юли 11, 2011 2:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Psychosapiens

Местожителство: Пловдив

Gamina написа:

Високи сини планини
крака, мазоли, ругатни

Чок секиш но:

Код:

if [[  -n  "Високи сини планини"  ]]  ;
then
echo "крака, мазоли, ругатни"
else
echo "На думи всеки може"
fi

няма къ.

Явно в Рила вече може да се мандахерца навсякъде т.е другият уикенд ще ида да видя дали на Мусала хората са повече от колкото седналите в кафенцата в центъра на Пловдив.

Пон Юли 11, 2011 5:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Вервай, повече са Laughing
Пон Юли 11, 2011 5:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

То затова трябва там зиме да се ходи май.

Пон Юли 11, 2011 8:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

И зиме е навалица през уикендите, по мои наблюдения - даже и при прогноза за лошо време (не че не допринасяме за количеството хора Oops ). И все пак зимата ми е по-симпатична Мусалата. През лятото само транзитно минавам през нея.

Трябва да пробвам идната зима да се кача през седмицата, сигурно ще е приятно пусто Cool
Пон Юли 11, 2011 11:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

Признавам си, само веднъж съм ходил до въпросния връх, лятото. Честно казано бях удивен и се зарекох крака ми да не стъпи там повече. Около станцията имаше 20 човека с бира в ръка, а пред пирамидата се бяха наредили на опашка и всеки си чакаше чинно реда, за да се снима. Не че е голямо пространството горе, но то няма човек къде да се скрие бе! Laughing Върха на сладоледа бяха дружина с дръпнати очи, които шареха насам-натам с камери и фотоапарати. Липсваше само надпис Тойота, с който да се снимат.

Преди това си мислех че само на Вихрен може да е толкова населено, но след като видях мусаленската картина...

ПП: Тая работа с хрущялите е твърде неприятна Confused

Вто Юли 12, 2011 7:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Svetlio70

Местожителство: София

Ами отпускарско време е и е нормално да има толко много хора горе.Миналата година на 18.09. (събота) се качвах с преспиване на върха и в час "пик" около 30-на човека а в по-късните часове наполовина а времето беше супер добро.........та честно казано се учудих че има толко малко хора Smile
Вто Юли 12, 2011 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Malama

Местожителство: София

Gamina написа:
Малко след това, преди чешмичката се срещнахме с някакъв човек. Идваше от Рибни към Грънчар, като видя че не сме добре с главите, сподели че сутринта е тръгнал от Мальовица. Въобще след Мусала един нормален не видяхме, само някакви гламави като нас, тръгнали от една майна към друга Laughing

Явно и аз съм в тая група, няма какво да се спотайвам. Very Happy Тъкмо се бях размазала на Баба и се кефех на красотите отсреща и чувам някакво тумкане. Мисля си - от слънцето ще да е, ама не било. След малко изскочиха едни бързаци, вярно, че Gamina беше зле с краката, но това не им попречи да продължат почти тичайки. Като не ви видях в бусчето за Дупница, си помислих, че сте хванали някой "случаен превоз", както е станало. Smile Пътеката долу наистина е много зле. Ръбът се хваща лесно като го знаеш кой е и после вървиш точно по него без да търсиш пътека. Само трябва да уцелиш отклонението, което е малко трудно, щото е много обрасло. Вътре в гората са нападали много дървета и е пълна каша. Две години не бях минавала по пътеката и на 3 места се въртях като следотърсач, за да видя накъде продължава. Ако не бях минавала и преди, нямаше намиране. Ето и от мен малко снимки.

Ето това е! Cool

На юг се виждаше идеално и Пирин.

Обаче ей това е красотата на прехода - цял ден вървиш покрай Мальовишкото на една ръка разстояние и почти на същата височина!

А това го правят меците. Exclamation

Smile
Тук са и другите снимки - накрая има разписанията на автогарите в Рила и Дупница.
https://picasaweb.google.com/novakova.danka/Brichebor2011#
Чет Юли 14, 2011 11:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina

Заподозрях аз, че сме се срещнали с форумно лице там под Бабата Smile
Чет Юли 14, 2011 11:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Malama – Наистина е това! Мислите ми все по онези върхове – тялото ми другаде!
Оставаш вярна на околностите на Рилския манастир, а и с мечките добре се разбираш.
Дето се вика - дано никога да не получиш „призовка” от Баба Меца!

Gamina, то това вашето „дълго – дълго одене” е на свръхтуристи! Респект!
Преди няколко години на Седлото под Аладжа слап, говорех с един хубавец, който каза, че сутринта е тръгнал от хижа „Мусала”.
Ние още се кандилкахме към Кадиин гроб, а той беше вече издрапал над клека, нагоре към Ангелов връх. Щеше да спи на хижа „Македония”. Гледах и не вярвах, как наема нагоре! То явно е талант, ама не разбирам, при толкова бързо „одене”, кога има време за гледане?!

Чет Юли 14, 2011 1:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

о, има време за зяпане, има... то ходиш, ходиш, пък спреш...

над 250 снимки съм направила тоя уикенд. Laughing
Чет Юли 14, 2011 1:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
goldhand

Местожителство: B-S

то снимките хубаво,ама по-добре кажи колко бири си изпила горе Laughing
Пет Юли 15, 2011 2:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.