ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос за маршрут х. Яворов -> х. Безбог или х. Синаница

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Въпрос за маршрут х. Яворов -> х. Безбог или х. Синаница
Автор Съобщение
kisssy

Местожителство: Bulgaria

Мнение Въпрос за маршрут х. Яворов -> х. Безбог или х. Синаница Отговорете с цитат
Преди три години за първи път бях в Пирин и както е ясно, непрекъснато ме влече пак натам.
Тогавашния ни маршрут беше х. Бъндерица - вр. Вихрен - х. Вихрен - Тевно езеро - х. Каменица.

Тази година имам голямо желание да мина през Кончето Smile Общо взето, това е единствената задължителна точка в маршрута, а другото условие е, да има минимално съвпадение на пътя, където вече сме били.

Засега съм измислила следния вариант - х. Яворов - Кончето - х. Вихрен - х. Демяница - х. Безбог.
Чета, че маршрута от Яворов до х. Вихрен е доста тежък, безводен и т.н, а също така не съм съвсем сигурна дали има вариант да се отиде от Кончето до х. Вихрен без да се качва върха. Някак си не ми се качва пак точно от тая страна Smile
Разбрах, че най-популярния маршрут за Кончето е кръговия от х. Вихрен, с подсичащата пътека, а от там може би пак Демяница и Безбог. Това дали е по-добър вариант? Също ми се върти из главата и Синаница, но тя като че ли остава малко встрани.

Двама човека сме, разполагаме с 4 - 5 дни за похода (най-много 6). Най-вероятно ще спим в хижите, макар че много ми се иска на палатка, ама режима в парка е строг Sad

Ще съм ви благодарна за идеи и всякакви полезни съвети.
Вто Юли 12, 2011 12:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Весела Ягодова

Мнение Отговорете с цитат
Четейки темите във форума, а и на раздумка с познати, тази година доста хора му се "точат" на Кончето Laughing
За мен си остава абсолютно необясним факта, че по въпросния маршрут (Яворов-Кончето-х. Бъндерица/х. Вихрен) се трупат тълпи от хора в най-голямата жега, при положение, че точно това е мястото в Пирин където наистина няма вода. Септемри, октомври, по хлад и в добра видимост е много по-добрия вариант за мен. Да не забравяме, че миналата година по това време 4 жени слязоха от з. Кончето на з. Казана със сълзи на очи по тъмно - защото първият бил пълен до горе. До горе - в буквалния смисъл, един познат тогава спал на покрива.
Но все пак, от Яворов до х. Вихрен може да се стигне без да се качва вр. Вихрен - като се спуснете през Казаните на Бъндерица и после повървите 2 км по асфалта.
За забраната за палаткуване в парк "Пирин" е писано доста в този форум, ако се поразровите, ще разберете, че всичко е относително Wink
Вто Юли 12, 2011 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

ve_san написа:
Четейки темите във форума, а и на раздумка с познати, тази година доста хора му се "точат" на Кончето Laughing Wink

Кончето, Вихрен и Джамджиевите скали са Пиринското стъргало, то е ясно Very Happy

Вто Юли 12, 2011 1:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

тра-ла-ла

нали и аз имам мераци за преспиване там лятос.. май-май ще сменям генерално плановете. или ще опъвам чуваля навръх Баювите дупки Tooth
Вто Юли 12, 2011 2:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
kisssy

Засега последния вариант за маршрута, който измислих е следния:
ден 1: Пристигане на х. Вихрен и размотаване наоколо.
ден 2: х. Вихрен - вр. Вихрен - Кончето - х. Вихрен. До колкото разбрах - класически маршрут, който се взема за 10 часа с почивките.
ден 3: х. Вихрен - х. Синаница или заслон Спано поле - кое е по-добрия вариант?
ден 4: х. Синаница/з. Спано поле - з. Тевно езеро
ден 5: з. Тевно езеро - х. Безбог
ден 6: х. Безбог към Добринище
Реалистичен ли ви е струва? Ще имаме с нас и една девойка, която не иска да се насилва много много, затова се постарах (с изключение на втория ден, когато тя може да не дойде с нас), преходите да са сравнително кратки.
Чет Юли 28, 2011 11:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
outfaced

за 5-6 ден ... от з. Тевно езеро до Добринище си се взима без никви ядове за 1 ден. Ако караш по класическия маршрут си в един-два следобед на х.Безбог при това с похапване на Попово езеро. Аз лично не виждам смисъл да нощуваш на Безбог , освен ако не искаш на следващия ден да обиколиш наоколо.
Или от з. Тевно езеро отиваш на Безбог, но по някой по-засукан маршрут ... я през Полежан, я през Кременски езера. Тогава вече може и да не хванеш лифта и се налага да се спи на Безбог.
Иначе аз мисля да го правя тоя твоя маршрут идната седмица, но без качването на Вихрен, със спане на Синаница и качване на върха.

Ако целта е маршрутите да са по леки, може би при вас е по добре да спите на Спано Поле, че иначе Синаница-Тевно не е много като денивелация, но си е над 15км. и може да дойде тегавко за неподготвени.
Чет Юли 28, 2011 1:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kisssy

Благодаря за коментара!
И да, идеята ми беше да минем през Кременските езера Smile Дано да се получи.
Сега ми изникна и друг въпрос - дали да пътуваме с кола или с автобус. До колкото разбрах, не е проблем да се остави колата на паркинга на х. Вихрен за 5-6 дни. Обаче като слезем в Добринище трябва някак да се придвижим обратно до там. А при другия вариант се оказа, че автобусите не са много удобни и ще си изгубим целия ден в път. (Ще пътуваме от Хасково.)
Чет Юли 28, 2011 11:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
dido

От жълто-зелената пътека за Безбог можете да завъртите през Полежан, Газейско езеро, х. Демяница - м. Тодорова орница (Кариерата). Всъщност ако си оставите колата там, а не на х. Вихрен, се получава доста по-добре с логистиката ...

Чет Юли 28, 2011 11:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
outfaced

ахъм ... дали по маршрута на Дидо или вашия - колата гледайте да я оставете в крайната точка.
До х.Вихрен има бусчета.
Пет Юли 29, 2011 9:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.