Автор |
Съобщение |
Psychosapiens
|
Малко Ботев |
|
гр.Калофер - с.Маринка - в.Ботев - гр.Карлово
Малко снимки.
https://picasaweb.google.com/ZGANZONE/KaloferBotevKarlovo0911072011#
Жалко,че "маранята"/мизерията скриваше гледката.
Заслоните по зимната маркировка която се отклонява от пътеката за х.Рай са в дивия
Вода има чак горе на седловината /з Маринка/ общо взето интересен трип,по-интересен от стандартното качване през х.Рай.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source |
|
|
Пон Юли 11, 2011 3:38 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Снимката с wallpaper-a е....
Жестоко!
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 4:09 pm |
|
|
svetli_yo
|
|
|
|
Мисля и аз да пробвам този вариант за Ботев! Как е като трудност пътеката? Някакви особени участъци?
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 10:34 pm |
|
|
Psychosapiens
|
|
|
Особеното е само липсата на вода и стръмнинките които нямат край.
Сипваш си вода от долната чешма която е по пътя за х.Рай /онази с табелката "Вода 100м"/ и я мъкнеш по пътя.
Горе точно до заслон маринка на 100м има вода.Заслона е ВТОРИЯТ заслон който ще минете и е непосредствено до върха...преди него има някъв друг заслон - също за нищо не ставащ.
Заслона не става за нищо не разчитай на него...което е глупавият момент в цялата работа баси...точно до заслона минава път и ако някой малко го ебе кво става може да се оправи за 2 дни но както и да е да не се отплесвам с българщини.
Ние това разстояние го взехме за около 6:20мин някъде от там до върха на следващият ден - 40мин
Имам и актуален телефон на братлето което кара хората от центъра до паниците или от паниците до центъра,0887418175 0878523490 Иван Андонов - Калофер
Определено си стрива повече от стандартното качваме заради по яките гледки...все пак набираш височина като невидял 6ч.А и вероятността да срещнеш някой по тоя път е малка ние видяхме 3ма общо
Имам и снимки на заслона и чешмата ако мислиш, че ти трябват кажи.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Последната промяна е направена от Psychosapiens на Вто Юли 12, 2011 12:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Юли 11, 2011 11:50 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
Имам и актуален телефон на братлето което кара хората от центъра до паниците или от паниците до центъра, но утре ще го добавя |
През юни си бяха тези (на Иван): 0887 418 175; 0878 663 505
|
|
|
Вто Юли 12, 2011 12:07 am |
|
|
stoian stoikov
|
|
|
|
|
|
да срещнеш някой по тоя път е малка ние видяхме 3ма общо |
А колко змии срещнахте?Мен ме наплашиха че тая година са плъзнали много такива гадини из Балкана и още не съм се качвал никъде
|
|
|
Вто Юли 12, 2011 11:29 am |
|
|
Psychosapiens
|
|
|
0
Вървяхме с едно малко радио което вдигаше доволно шум.
На два пъти ми е препречвала змия пътя именно по маршрутите около ботев и на двата пъти просто отстъпих и тя изсъсквайки се изчеса....
Един път застана в тревата на пътеката и стоеше там...еми заобиколих я.
Змиите едва ли биха нападнали...по вероятно е да те ужили пчела/оса сигурно.
А и не знам за теб/вас ама аз по къси панталони не ходя в планината винаги с дълги ако ще и 200градуса да е и ако имам кол тропам пред мен и винаги си гледам в краката.
До колкото знам обаче станели белята трябва да я убиеш /освен ако не знаеш 20000% каква е / за да може да я покажеш на лекаря /ако стигнеш до него де / за да знае кво да ти бие.
На върха видяхме кожа от змия обаче и до колкото помня преди 1-2 години там имаше разлепени табелки "Внимание повишена популация на змии"
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source |
|
|
Вто Юли 12, 2011 12:32 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Вто Юли 12, 2011 1:29 pm |
|
|
svetli_yo
|
|
|
|
Psycho мерси за инфото, това за водата беше много важно да се знае! Ако имаш време пусни и някоя снимчица!
|
|
|
Вто Юли 12, 2011 5:35 pm |
|
|
|