Здравейте! След едно ходене до Самодивските езера реших, че ми е време да се сдобия с обувки за планина(то нямаше как да мисля за това преди година-две тъй като кракът ми постоянно растеше). Засега съм се ориентирал към трисезонните обувки и парите, които мога да отделя, са около 180-200лв. Няма да ги ползвам много често, към 2-3 пъти по-сериозно в годината. Харесаха ми няколко модела:
http://www.insportline.bg/1789/ http://www.insportline.bg/1780/ http://www.extreme-bg.com/obuvki/myzhki-obuvki/turisticheski-obuvki-alpina-delta
Интересно ми е какво е по-различното на обувката с ion-mask от тези с различните мембрани. Съвети и препоръки от всякакъв тип са добре дошли. Благодаря предварително за отделеното внимание.
Нед Юли 03, 2011 10:46 pm
Gamina
досега май никой наоколо не е с ion-mask, според мен това е някаква симулация на мембрана.
Иначе от това което си показал - първия Hi-Tec или Alpin-а. Вече ще е на късмет дали ще текат или не.
Един познат с Alpin се оплаква, че почти веднага протекли, други хора вече години са с такива и им държат.
Друга една героиня се качи зимата на Мусала с летни Hi-Tec, верно после си лекуваше измръзванията (летни обувки все пак), но и тея са ОК що-годе.
Вторите съм ги тествал лично в доволно тежки зимни условия - прибрах се сух и топъл, а чепика издържа на клековете и камъните под снега. E-vent мембрана, vibram подметка, цената е повече от добра.
При нужда мога да обясня и как се поръчва от сайта през посредник, оскъпяването е около 15%...
Пон Юли 04, 2011 2:51 pm
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново
Обувките са най-важната част от екипировката. От това, което съм чел, обувки базирани на Goretex мембрана са най-качествени- позволяват кракът да диша (извеждат влагата навън), не пропускат вода, пазят краката, трайни са и леки. Goretex и polartec са единствените две материи, считани да превъзхождат естествената кожа. Съветвам те да си потърсиш подходящия модел по-лек вариант на испанската фирма Boreal. Доколкото съм чел в различни източници, това е фирмата, прилагаща най-бързо откритията на науката и първата, използвала Goretex. Имат по-евтини от 200 лева модели. Споделям от опита с моите обувки, че благодарение на специалните стелки и високата си подметка човек се чувства като в полет- не усеща нищо под краката си дори и след скокове от високо. Ако с обикновени обувки стъпалата на краката плачат след 3-4 километрова разходка, след около 15 километрова разходка с обувките Boreal се връщам свеж, колкото съм бил на тръгване. Грайферът на обувката е изрязан така, че всяка стъпка лепне като магнит за земята. Има някои сайтове, които продават с намаление; аз преди 3 години купих моите с 50 лева намаление от "Стената".
Вто Юли 05, 2011 10:58 am
modjoa
Goretex нито е най-добрата материя, нито polartec се изполва при обувките
Към Автора на Темата - Само едно знай - обувки не се купуват online - отделяш 2 дни и обикаляш и пробваш всички модели, които намериш из тур. магазини. След това пишеш в форума: "Кое да избера Модел А или Модел Б".
Всичко останало е бла-бла.
Вто Юли 05, 2011 11:37 am
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново
modjoa написа:
Goretex нито е най-добрата материя, нито polartec се изполва при обувките
Към Автора на Темата - Само едно знай - обувки не се купуват online - отделяш 2 дни и обикаляш и пробваш всички модели, които намериш из тур. магазини. След това пишеш в форума: "Кое да избера Модел А или Модел Б".
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети