ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Маратон из Рила-ПИТАНЕ

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Маратон из Рила-ПИТАНЕ
Автор Съобщение
ГеоргиМ

Мнение Маратон из Рила-ПИТАНЕ Отговорете с цитат
Здравейте на всички от форума!
Като за начало иска да се представя.Казвам се Георги, на 16 години съм от София и от тази година вече почнах да ходя самостоятелно по планините(*без родителско лице).Сравнително начинаещ съм в изготвянето на маршрути, затова търся помощ.
За началото на лятната ваканция, в периода от 12.07 - 17.07 съм намислил една разходка из Рила.
Мисля да започна от Седемте Рилски Езера, да премина през връх Вазов и там някъде да нощувам.На следващия ден да премина през Малък и Голям Мраморец и да отида на Мальовица.Около хижата или на една от тераси мисля да преноцувам.Третия ден мисля да тръгна към Страшното езеро и дотук са ми плановете.
Затова, за което моля е да ми кажете годе долу колко часа ходене имам в тези дни, които съм описал и дали има възможност за палаткуване, защото ако няма трябва да търся нещо друго.Вторият ми въпрос е от Страшното езеро накъде мога да продължа.И преди съм бил там, но просто нямам представа накъде мога да отида.Намерих една карта в интернет, която е доста несвързана и ми спира точно дотам.Моля дайте си съветите, напътствията и знанията, защото това е първото ходене, което организирам сам.
Групата ще ни е от 6 човека, в добра физическа форма, но която обича да почива през два часа Smile .Също искам да попитам дали оттам ще мога да продължа към Рилския манастир.Правя си планове, да остановявам бивака някъде към 17-18 часа.
Ако можете ми помогнете.
Вто Юни 28, 2011 11:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Маратон е силно казоно Smile. Седловината след Вазов връх(Дамга), където от основната маркировка се отделят подсичащите пътеки за х.Ив.Вазов и Рилския манастир, е образно удобна за палаткуване(дори има вода, ако не е пресъхнала), но трябва да се има предвид, че нощуването на билото е принципно рисковано, особено при силен вятър и лошо време. От там до мальовишките тераси е сравнително скромен преход. След Страшното езеро можете да продължите към Кобилино бранище и от там да се спуснете към Рилския манастир. Времената са относителни. Всяка част от този преход се минава за един. Трябва да имате предвид, че последния транспорт от Рилския манастир тръгва рано следобед, не помня точно в колко часа беше.
Сря Юни 29, 2011 12:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
excalibur

Местожителство: гр.София

Ако ще бивакувате на Еленино езеро, т.е. под вр. Мальовица и ходите до Страшното езеро го направете по билото. Излюпете се по- рано сутринта, върнете се на билото и през Елени връх и Петлите до Орловец. Слезте по улея между Орловец и Злия зъб на БАК" Орловец". Ако решите и сте уморени е удобно за спане. Но според мен не е проблем и директно да тръгнете през Ловнишки превал към Ловница и Купените до Страшното езеро. След като сте физически подготвени за какво да пропуснете най- забележителното билно ходене в Рила Wink ?
Сря Юни 29, 2011 9:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

excalibur написа:
Ако ще бивакувате на Еленино езеро, т.е. под вр. Мальовица и ходите до Страшното езеро го направете по билото. Излюпете се по- рано сутринта, върнете се на билото и през Елени връх и Петлите до Орловец. Слезте по улея между Орловец и Злия зъб на БАК" Орловец". Ако решите и сте уморени е удобно за спане. Но според мен не е проблем и директно да тръгнете през Ловнишки превал към Ловница и Купените до Страшното езеро. След като сте физически подготвени за какво да пропуснете най- забележителното билно ходене в Рила Wink ?

Определено не е добра идея за първо ходене. Първо защото терена никак не е безобиден, но най-вече защото пътеките са немаркирани и при лошо време и мъгла човек много бързо губи ориентация там където при добра видимост изглежда песен. Знам го от личен опит, при все че тогава имах достатъчно добра представа за района и не го минавах за първи път.
Сря Юни 29, 2011 10:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
excalibur

Местожителство: гр.София

igurbev написа:
excalibur написа:

Определено не е добра идея за първо ходене. Първо защото терена никак не е безобиден, но най-вече защото пътеките са немаркирани и при лошо време и мъгла човек много бързо губи ориентация там където при добра видимост изглежда песен. Знам го от личен опит, при все че тогава имах достатъчно добра представа за района и не го минавах за първи път.

Определено е така Rolling Eyes В дъжд или мъгла не им препоръчвам да се пробват там изобщо. Все пак влязохме в лятото Very Happy
Успех!!!
Сря Юни 29, 2011 12:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.