От Мальовишкото било не бях уважил само два върха - Злия зъб и Камилата.
За първия си трябва осигуровка и спешъл екипировка - нещо не съм фен.
Камилата е малко встрани от билото, но това я прави ценна с гледките от горе и.
Измамно лесно достъпна се вижда от далеч, но на места доста се драпа 4х4.
Качих я от изток, като от един разклон от пътеката за Страшното хванах към Ловнишки превал.
На приблизтелно половината от качването към него се отбих в дясно по снагата на върха /запад, северозапад/ по видимо нещо като обрасло с трева скално прагче и постепенно качих върха.
Гледките от горе си заслужаваха:
поглед на север към Маломальовишките езера и най-високата кота на рида Ръждавица:
към Злия зъб и Орловец:
Малка Мальовица и Орлето на фона на Мальовица:
... и малко ладовинка :
Слизането от върха е малко опасничко. Говоря за южния склон - към заслон Орловец. Стръмно е и е добре да се правят серпентини по скалните прагове там. Посоката на слизането е към Ловнишки превал /т.е. ЮИ/, а не директно към заслона /Ю/.
Предполагам Дидо в следващата версия на БГМаунтийнс ще отрази качването и слизането.
Цитат:
Ристе, абе я пак... всичко ли из Мальовишкото било ощъка - Двуглав, Иглата..и т.н. ??
( Иглата - единствения наименован връх в България, за който трябва алпийска техника )
Цитат:
За първия си трябва осигуровка и спешъл екипировка - нещо не съм фен.
Чак пък...качва си и без нищо. Само малко внимание и концетрация. Поне три пъти съм го качвал ей така, от раз ..
По-здрави...и до-скитане
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Ристе, абе я пак... всичко ли из Мальовишкото било ощъка - Двуглав, Иглата..и т.н. ??
( Иглата - единствения наименован връх в България, за който трябва алпийска техника )
... начи Злия зъб и Иглата - ама за последната ептен нема да стане
А, че кой го е именувал това за връх бе
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Авг 23, 2010 7:18 pm
W_sjankata
Ристе, следващия за похендряне на Зъба си ти. Засечем ли се там, няма да се измъкнеш!!! Имам безопасна технология вече, та само демонстрирай интерес ... и си горе!
Пак хвърли велосипеда и закрачи нагоре- така си е- планинското е по-силно от земното...
Аз пък смазвам коленете за вело "Софе- море" още тази есен /та да е хлад/. Дано котка не мине...
Ристе, следващия за похендряне на Зъба си ти. Засечем ли се там, няма да се измъкнеш!!! Имам безопасна технология вече, та само демонстрирай интерес ... и си горе!
...
ЪЪЪ - ми наложи ми се да потренирам малко за предстоящо събитие и...
... качихме се на Злия зъб /зад мен Ловница и голям Купен/:
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети