през Соколна
Виж моя вариант от преди седмица. Не е най-краткия, но зависи какво търсиш ---- около 4:30 часа с подсичане на Мазалат. Ако няма мъгла това е маршрута !!!
Сря Юни 15, 2011 10:06 pm
JimBoj
Въпроса е настина странен, но:
1. от хижа Соколна – през връх Танас тепе или през Водни връх 6-7 часа
2. от хижа Мазалат– през Пеещите скали и вр. Росоватец или през Кривата пътека и Тънката рътлина 5-6 часа
3. от Хижа Равна (Триглав) 5-6часа отива и връщане
4. от. Хижа тъжа – 4-5 часа отива и връщане
Времената са твърде приблизителни, защото от Равна не съм го ходил, а другите никога не съм засичал времето до върха винаги е било Междинна точка
Чет Юни 16, 2011 2:07 pm
Весела Ягодова
Кривата пътека е мнооого крива, сериозно, слиза в едно дере, не си е работа. Ако изобщо я има, защото е обрасла.
През Соколна и Танас тепе е адски красиво !
През Тъжа/Смесите - лично за мен - си е скука.
През Русалка и Бабско пръскало също не звучи зле (от там не съм минавала още, но гледах снимки на един приятел, живописно е).
Чет Юни 16, 2011 4:56 pm
JimBoj
Кривата пътека е мнооого крива, и слиза в „дерето“ на река Габровинца, обрасла е само в долиня си край не много фатално, но на южния склон на „дерето“ е „Тънката Рътлина“ и там вещата с маркировката и пътеката са твърде имагинерни.
През Русалка и Бабско пръскало е готино, на там маркировка е имало преди десетки години, сега тук там се откриват леки следи и зачатъци на маркировката, но при ясно време, движението по видим ориентир помага.
Пон Юни 20, 2011 2:07 pm
vladofff
мога да ти кажа откъде не е подходящо, което направих в края на май - на около километър след гърмящата гора, по посока Росоватец, пресякох кадемлийското дере и от там право нагоре до достигане на върха. слизането обаче бе интересно и го препоръчвам като изключително панорамно. от кочините /т.нар. х.Триглав/ или от псевдоекопътакета над бабското пръскало се тръгва право нагоре, като склонът постепенно прераства в добре изразено южно ребро. има наченки и на пътечка, на места са поставени и дървени пръчки като маркировка. това второто си струва.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети