Здравейте,
Скоро е обиколката на Витоша , предимно за колоездачи но и пешеходци се включват.
Малко инфо:
http://vitosha100km.hit.bg/
Според GPS-трака е около 93 км с около 1400 м най-висока точка тоест е почти равно по планински стандартни.Някой минавал ли го и да сподели впечатления например за организацията на пунктовете, има ли храна и вода (облекчава багажа).
Как е като маркировка?
Благодаря.
_________________ В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма!
Сря Юни 22, 2011 1:22 pm
dobber
Re: Витоша100км
ilio написа:
Здравейте,
Скоро е обиколката на Витоша , предимно за колоездачи но и пешеходци се включват.
Малко инфо:
http://vitosha100km.hit.bg/
Според GPS-трака е около 93 км с около 1400 м най-висока точка тоест е почти равно по планински стандартни.Някой минавал ли го и да сподели впечатления например за организацията на пунктовете, има ли храна и вода (облекчава багажа).
Как е като маркировка?
Благодаря.
Едно от състезанията с най-големи традиции в България.
Има дълги равни участъци, но и няколко големи изкачвания, които може да са много трудни след 75км преход. Пътекита са хубави, широки и предимно песъчливи или с малки камъни, има около 20км асфалт. Маркировката е с бял плат по дърветата или боя на някои места. Миналата година имаше около 100 скороходци и над 300 байкъри. Има 8 пункта с вода, чай, сладки, сандвичи. Може да се изнесе багаж до един от пунктовете (примерно, резервна тениска).
Сря Юни 22, 2011 2:04 pm
martinov
Вярно ли е , че има много места кадето не е маркирано и много хора се объркват по маршрута.Според мен маратонци и пешеходци трябва да са отделени .Някой който го е минавал да сподели за терена и особеностите по терена.
martinov, тръгни, не се чуди. Минавал съм го два пъти. Ех, не сега, преди 25 години, но убеден съм , че и сега слагат допълнителни табели и знаци. Ще успееш, пожелавам ти успех.
Вярно ли е , че има много места кадето не е маркирано и много хора се объркват по маршрута.Според мен маратонци и пешеходци трябва да са отделени .
Поне през последните две години е добре маркирана. Не виждам къде може да се изгубиш. На сайта има карта, има ориентировъчно обяснение и гпс следа. Първата година когато ходих се притеснявах много за вечерният преход и още преди старта си намерих групичка и карах с тях през цялото време.
martinov написа:
Някой който го е минавал да сподели за терена и особеностите по терена.
Как ще ги делиш? Никога бне съм бил маратонец, но никога пък, не съм бил нормален пешеходец. Винаги между тях. Къде ще ме сложиш? Или такива трябва да се изключват от походи?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети