Автор |
Съобщение |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
Проблем с BGmоuntains карта |
|
От доста време е проблема(всъщност-от началото) ама чак сега реших да го споделя...на МапСорс-а картата е както трябва-с изолинии,като я кача обаче на машинката и изолиниите-бегали...няма ги!Пътеки,пътища,върхове,местности-всичко си е там,само хоризонталите-тц!Дайте пред(поло)жения какво да пробвам-явно нещо не е наред при мен...
Хапарата е gpsmap 62
Забележка:Има я и другата карта-там линийките си ги има,което е необяснимо за мен самия...
|
|
|
Чет Ное 08, 2012 10:30 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Странно, аз съм с 62s и досега не съм попадал на подобен проблем. Ако сложиш на ГПС-a, в папката Garmin, готово img, например това, ще се получи ли?
ПП: Между другото проблемът може да идва от "съжителството" на двете карти. Пробвал ли си да изключиш другата, за да види какво ще стане?
|
|
|
Чет Ное 08, 2012 11:56 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хоризонталите и картното инфо са различни слоеве. Вероятно си селектирал с кликане листите и си избрал само картните листи, без хоризонталите. Пробвай селектиране със заграждане. В списъка с картите вляво трябва да се появят листи RELIEF 01-15 (това ти липсва).
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пет Ное 09, 2012 12:39 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Странно, аз съм с 62s и досега не съм попадал на подобен проблем. Ако сложиш на ГПС-a, в папката Garmin, готово img, например това, ще се получи ли?
ПП: Между другото проблемът може да идва от "съжителството" на двете карти. Пробвал ли си да изключиш другата, за да види какво ще стане? |
Винаги изключвам едната карта преди да активирам другата.Даже преди да ми покажат как да останат и двете карти едната изтриваше другата в машинката-тогава пак си стоеше проблема въпреки че нямаше друга карта
|
|
Градски, за какво са ти тези хоризонтали?
Екранчето на машинките и без това е прекалено малко и човек трябва да държи детайлите на нормално положение защото ако ги сложи на макс и нищо не се вижда от тези преплетени свински черъвца.
Аз ги махнах тези RELEFI и сега съм сложил детайлите на макс и екрана ми е по-изчистен и се виждат повече подробности. |
Мисля че въпросните черъвца са една от най-важните подробности-за какво ти е например да знаеш че на 600м. от тебе има заслон ако не виждаш че денивелацията до него е 400м.???Изпитах го на гърба си(т.е. на краката си) в урдиния циркус това лято)
|
|
Хоризонталите и картното инфо са различни слоеве. Вероятно си селектирал с кликане листите и си избрал само картните листи, без хоризонталите. Пробвай селектиране със заграждане. В списъка с картите вляво трябва да се появят листи RELIEF 01-15 (това ти липсва). |
Мерси,Дидо!Така май ще стане-пробвах да заградя без да ги кача че машинката не е в мен ама се появиха в списъка с картите!Като пробвам-ще докладвам
|
|
|
Пет Ное 09, 2012 9:01 am |
|
|
igurbev
|
|
|
Пробва с файла, който ти посочих - взех го то мая ГПС и в него със сигурност е включена цялата карта.
|
|
|
Пет Ное 09, 2012 9:13 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Пробва с файла, който ти посочих - взех го то мая ГПС и в него със сигурност е включена цялата карта. |
Ок!Мерси Ванка!Ще пробвам и този вариант-да видим какво ще се получи....
|
|
|
Пет Ное 09, 2012 9:19 am |
|
|
fena73
|
|
|
Стана работата по метода на Дидо!Само че сега линиите излизат като отделна карта в списъка с име"Беласица,Огражден,....и т.н." ама това е бял кахър
Ванка,при теб как се появява-така ли ило като една карта?
|
|
|
Пет Ное 09, 2012 2:22 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Ванка,при теб как се появява-така ли ило като една карта? |
Аз бях писал по този въпрос и преди. Може би при 62 и 62s е различно, но аз преди имах 60csx и след това минах на 62s. Та при 60csx когато овориш менюто с картите, които се показват на устройството излизаше един безкраен списък с отделните "листи" и съответно чек бокс, откъдето можеш да активираш или деактивираш дадена листа. При 62s не е така, в списъка излиза като една позиция целия набор от карти, които си качил едновременно. Аз решавам проблема по следния начин: качвам отделните карти на отделни стъпки, например, селектирам Bgmountains картата и я прехвърлям само нея на ГПС-а. Тя се компилира и се появява на устройството като файл с име gmapsupp.img в Garmin папката. Отварям тази папка и ръчно преименувам gmapsupp.img на bgmauntailns.img. След това правя също с OFRM картата и отново преименувам генерирания gmapsupp.img например на ofrm.img. В резултат в менюто на ГПС-а вече излизат две позиции - bgmauntailns и ofrm и тях вече мога да ги активирам и деактивирам както реша.
|
|
|
Пет Ное 09, 2012 2:49 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Оффф голяма борба падна с качване и преименуване ама като краен резултат на което като че ли имам 2 карти и то всичко си е наред и с двете Е,сигурно в папката има още сто файла дето не ми трябват ама ме е страх да трия повече
Още утре ше ги пробвам към Кисура-Вежен-Ехо-К.Стена-Беклемето....
Благодаря и на двама ви за бързата и адекватна(както винаги!)помощ
|
|
|
Пет Ное 09, 2012 7:23 pm |
|
|
LBT
|
|
|
|
Здравейте ! Ще използвам темата на fena73 за да попитам дали някой се е сблъсквал с моя проблем и дали има решение. А той е, че не се показват цветовете на маркираните пътеки, а се виждат черни също както немаркираните. Става въпрос за телефон Нокиа 6110 Навигатор с Гармин Мобил ХТ 5.00.50s60.9 и последната версия на картата от 23.03.2012, но и с по-старите версии беше така. При всички режими на детайлност няма промяна.
|
|
|
Сря Ное 28, 2012 9:02 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Освен липсващ цвят на пътеките, другите обекти изглеждат ли както в мапсорса ?
|
|
Сря Ное 28, 2012 9:25 pm |
|
|
LBT
|
|
|
Чет Ное 29, 2012 8:21 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Ясна е работата.
В инсталацията трябва да има един файл - казва се BGM.TYP . Той указва как да се изобразяват различните обекти. Вероятно не си го качил в инсталацията си на Нокията.
|
|
Чет Ное 29, 2012 11:31 pm |
|
|
LBT
|
|
|
|
Привет отново. Проблемната карта, която не показваше маркировката съм я компилирал с GMapTool и cGPSmapper , но там не съм виждал опция за такъв файл конкретно. Слагам цялата папка и се получава това. Сега експортирах картата от Mapsource и я сложих и се получи това https://plus.google.com/photos/105783021672791946949/albums/5816285233847703841. Сега немаркираните пътеки се показват като черните пътища, но по-тесни както на Mapsource . Въпросът ми е мога ли да променя нещо в този файл за да направя така, че немаркираните пътеки да се показват както на проблемната карта с плътна черна линия за да мога по-бързо да ги различавам от черните пътища и да навигирам по-лесно ?
Странно, но има проблем с връзката към албума. Може да се отвори от линка от горния пост
|
|
|
Вто Дек 04, 2012 8:04 pm |
|
|
|