Автор |
Съобщение |
cat
|
|
Препоръчайте ми лека палатка |
|
Може ли някой да ми даде съвет за лека палатка .Трябва ни лека двуместна еднослойна палатка . Палатка за лятото докато си се разхождаме из ниска планина . Имаме две хубави двуслойни триместни палатки но тежат , и понеже в нашето семейство аз съм шерпа или магарето търся нещо по лекичко така .
|
|
|
Пет Юли 29, 2011 11:33 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
Пет Юли 29, 2011 11:43 pm |
|
|
cat
|
|
|
Пет Юли 29, 2011 11:48 pm |
|
|
Malama
|
|
Съб Юли 30, 2011 9:21 am |
|
|
stefansmail
|
|
Съб Юли 30, 2011 10:52 am |
|
|
Hobo
Гост
|
|
|
Вече четвърта година ползвам една двуместна еднослойна палатка купена от Практикер. От онези маслено зелените. Купих я за 16лв. Сега в началото на сезона мисля, че в Метро я продаваха за 23. Тежи 1.8кг. Палатката съм я експлоатирал доста, но в ниска и средно висока планина, както около язовири и на морския бряг. За този вид материя, от която е палатката, най-голям враг са ултравиолетовите лъчи. От тях плата прогаря и си загубва свойствата. Засега държи. Това даже ме учудва като знам, че средно годишно е правила по 25-30 дена изложена пряко на UV облъчване.
Досега не се е скъсала от вятъра, но досега винаги съм си избирал мястото за бивак и не знам как би се държала при вятър на голо било. Вероятно ще стане на парцали. Валяло ме е кратък проливен дъжд, продължителен силен дъжд и няколкодневен есенен дъжд. До миналата година нямам случай да е пропуснала вода. Обаче, в резултат на експлоатацията се разтегна единия шев и през дупките на шева започна да пропуска. Не е много, но е неприятно, още повече, че дъното не пропуска и водата няма къде да изтече. Става като басейн. За целта добавих една по-големичка дунапренена гъба в торбата на палатката. С нея бързо и лесно обирам водата, също така я ползвам да измия палатката когато я нацвъкат врабците. Каня се да опитам да намажа шевовете с лепило за платове. Палатката е стара и не си струва труда за реновиране, но ми е любопитно какво ще се получи с лепилото, затова ще опитам. Казаха ми, че ефекта е все едно подлепени шевове. Ще споделя какво се е получило.
Палатката е със сферична форма. Като основен недостатък на този вид палатки намирам това, че ципа за входния отвор върви по купола на самата палатка. Когато вали и се отвори входа то почти половината палатка остава без таван и се пълни с вода. Даже при не много силен дъжд едно влизане и излизане е достатъчно да се наводни. Затова лично аз бих си купил двускатна палатка, макар и да не може да стои разпъната само от рейките си както сферичните. За съжаление не съм виждал в магазините евтини такива палатки. Ако някой знае източник, нека каже. Другия добър евтин вариант е оранжевата триместна палатка "Дакота", която също се продава в Практикер и в момента я промотират за 40лв по TV. При нея хубавото е, че над входа има навес и той не позволява да се пълни с вода когато вали и входа е отворен.
|
|
|
Съб Юли 30, 2011 12:42 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
18лв Онтарио в момента в практикер - 1,9кг. е - 800мл воден стълб.
При слаб дъжд не пропуска - за силен незнам още - сложил съм тънък найлон при палатката за всеки случай.
|
|
|
Съб Юли 30, 2011 10:42 pm |
|
|
Hobo
Гост
|
|
|
|
|
18лв Онтарио в момента в практикер |
Точно за същата палатка "Онтарио" писах по-горе.
|
|
|
Нед Юли 31, 2011 4:24 pm |
|
|
outfaced
|
|
|
|
Тествана ли е на сериозен дъжд как се държи ? Някакви принципни ядове с нея ?
Аз се чудя с каква по-лека да сменя бизам-а ... 1кг ще ми дойсе добре
|
|
|
Пет Авг 05, 2011 3:49 pm |
|
|
latzi
|
|
|
Ето ви лека палатка.
Държи на вятър но пишат че е тесничка за двама! Аз да ви кажа бая се замислям да си я купя но за сега парите за друга окомплектовка по колелото отидоха. Но за следващата година най вероятно ще си я купя.
|
|
|
Пет Авг 05, 2011 7:07 pm |
|
|
|