Настройки в PayPal за избягване на по-високия обменен курс
Настройки в Paypal за избягване на по-високия обменен курс.
Всички, които са си поръчвали стока от чужбина и плащат през Paypal, са се сблъсквали с проблема по-висок обменен курс на Paypal при осъществяване на плащането.
На мен ми направи впечатление по-високия курс Британска лира/Български лев с 5 до 7 пункта днес - 2.33лв. на Paypal, при фиксинг 2.25638, курс продава 2.27610 на банката ми картоиздател.
За да се избегне това се прави следното:
1. Влизате в PayPal в My Account с мейла и паролата си;
2. Влизате в Profile в горния ред връзки, без да избирате никоя от падащото меню!;
3. Влизате във връзката My money /при мен по подразбиране я отваря/ и в дясно се изписват регистрираните в системата карти;
4. Долу срещу My preapproved payments влизате във връзката Update;
5. Влизате във връзката в дясно Set Available Funding Sources;
5. Влизате във връзката Conversion options /намираща се след номерата на картата/ за регистрираната и потвърдена ваша карта в PayPal;
6. Отмятате другата опция /Bill me in the currency listed on the seller's invoice./, а не тази по подразбиране за ползване на обменния курс на PayPal;
7. Натискате Submit и готово.
Промяната можете да направите още при първата покупка, като след като влезете в акаунта си в PayPal и изпише картата/ите, които са ви регистрирани в системата за разплащане, натиснете Conversion Options линка след номера на картата се намира. И там отмятате /Bill me in the currency listed on the seller's invoice./
Отмятането на опцията може да бъде променено по всяко време!
Дано съм полезен.
Успехи.
Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.
а се избира това:
Цитат:
Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.
нали така?
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Каква ще бъде разликата като го отметна това - при мен примерно сега при курс за деня на БНБ 1,45лв за долар - ми се прави транзакцията за 1,51лв за долар?
Да попитам как мога тази сума 1,50 евро да я прехвърля в акаунта си в долари?
Няма да пазарувам в евро никъде.
Съб Яну 29, 2011 8:06 pm
hvanigorata
Много благодаря, това е най-добре написаното обяснение, което успях да намеря в целия Интернет
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети