Автор |
Съобщение |
ferdi_mruvkata
|
|
Как да извадя само един трак от гармин ? |
|
Имам следното питане. Докато си ходя Гармина ми седи и прави трак. аз обаче искам да си правя отделни тракчета до определени чекпоинти, например от драгалевци до Голи връх, там запазвам тази част от трака, после от Голи до Черни , пак сейф. Обаче после като ги еьпортна и излиза един експорт файл в който са всички сейвнати тракове.
Та може ли да си извадя от тези тракове само един, например Голи вр до Черни връх (междинния трак от ходенето)
|
|
|
Вто Апр 12, 2011 10:24 am |
|
|
igurbev
|
|
|
Не знам какъв Гармин използваш, но с 60CSx трябва просто да му дадеш clear на active log след като запишеш предходния трак, за да започне отначало. Аз използвам MapSource и след като ги прехвърля, траковете се виждат като отделни по име. Може да изтриеш останалите, ако искаш да запишеш като файл точно определен.
|
|
|
Вто Апр 12, 2011 10:46 am |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
Не знам какъв Гармин използваш, но с 60CSx трябва просто да му дадеш clear на active log след като запишеш предходния трак, за да започне отначало. Аз използвам MapSource и след като ги прехвърля, траковете се виждат като отделни по име. Може да изтриеш останалите, ако искаш да запишеш като файл точно определен. |
аз правя по същия начин с Clear, и в Мапсорса излизат всички сефнати тракове, ама от Мапсорса как да запазя само един, точно определен ако искам да речем да го кача тук ?
|
|
|
Вто Апр 12, 2011 11:10 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Най-добре активирай опцията да пише всичко на microSD картата. Там се пише инфо за всеки ден, без орязване броя на точките, в GPX формат. MapSource чете тоя формат. Като отвориш файла, можеш да нарежеш трака на всякакви парчета по твое желание, след това копираш в нов прозорец желаното парче и записваш.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Апр 12, 2011 11:10 am |
|
|
dobber
|
|
|
|
Аз съм с Орегон. Записвам като отивам на Track Manager - Current Track - Save track. След записването ме пита "Clear current track". При "ДА" трака се нулира и започвам следващата отсечка. След като включа ГПС-а в комп-а директно отивам в директорията на картата /Garmin/GPX/ и там намирам нужните ми файлове в формат gpx. Тези файлове можеш да ги импортнеш в Мапсорс или друга програма. Аз спрях да ползвам директен импорт от ГПС на Мапсорс, понеже ми сглобява малко странно траковете. Не го разбирам и така и не свикнах с него.
|
|
|
Вто Апр 12, 2011 12:42 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
В ляво се виждат всички тракове след като съм експортнал от телефона в мапсорса.
Сега искам да си запазя само жълтия трак. Като дам саве ас ГПХ запазва всички тракчета, не само жълтия
|
|
|
Вто Апр 12, 2011 4:29 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Най-добре активирай опцията да пише всичко на microSD картата. Там се пише инфо за всеки ден, без орязване броя на точките, в GPX формат. MapSource чете тоя формат. Като отвориш файла, можеш да нарежеш трака на всякакви парчета по твое желание, след това копираш в нов прозорец желаното парче и записваш. |
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Апр 12, 2011 5:20 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
|
|
Най-добре активирай опцията да пише всичко на microSD картата. Там се пише инфо за всеки ден, без орязване броя на точките, в GPX формат. MapSource чете тоя формат. Като отвориш файла, можеш да нарежеш трака на всякакви парчета по твое желание, след това копираш в нов прозорец желаното парче и записваш. |
|
ама и аз да се . . По някога май трябва по два пъти да ми се обяснява Стана работата. Мерси за подкрепата (съпорта )
|
|
|
Вто Апр 12, 2011 6:04 pm |
|
|
|