Разбрах, че има някакъв кантон Табелите, който се намира на прохода Вратник. Някой случайно да има телефон? Искам да завъртя Карандила-Вратник-Хубавец-Предела и без тая нощувка няма да го бъде, а на сляпо да тръгна...
Месец Август минах през прохода. Не зная за кой кантон става въпрос. Там има едно заведение, там се нахраних и почивах около 2 часа. Вечерта бях на палатка на Изворите на река Камчия. През двата часа почивка наблюдавах красивата вила отсреща, за да видя човек и да питам за нощувка. Не видях жива душа. По-късно разбрах, че собственика на заведението май приемал туристи. Да не би това заведение да е този кантон Табелите.
Заведението в което аз се храних е това, от южната страна на кръстовището. А кантона дали е същата сграда, която аз наблюдавах, не съм сигурен. Може да е оная красива вила, която е просто кацнала срещу заведението. Аз не зная името на красивата вила. Но там и други сгради аз не видях. Бях чул, че там има вила на някакъв адвокат от Сливен, да не е тая сграда, и да се казва кантон Табелите.
Не виждам други постройки наоколо, така че подозирам става дума за същото нещо.
Това, което показваш от доста години е собственост на небезизвестния сливенски адвокат - общински съветник Руси Големанов. Чух че било хотел, но не постоянно. В заведението, от другата страна на пътя ще ти кажат как стоят нещата, телефони....
Колкото до идеята за преход от Карандила, мога да ти бъда полезен. Погледни тази моя статия от 2011г.: Сливен-х.Чумерна Има и GPS следа
Нед Яну 22, 2012 9:01 pm
TheGrave
Ясно, ще трябва да се завъртя там с кола първо да проуча нещата, че зимно време не ми се увисва. Благодаря за информацията.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети