Идеята ми е да се ползва и без това стартираният на моята машина IRCD + Services сървър за целите на комуникацията на потребителите от форума / и не само/
Предимствата на IRC са,че имаш мигновен достъп до хората който са вътре и комуникацията е доста по-улеснена от всичките останали щуротии.
От доста време IRC мрежите са МИТ в очите на средностатистическият интернет потребител, но продължават да се ползват от доста хора.
При желание може да се оборудва и с ботове с полезни услуги /времето, прогноза, новини, итн./
А при по-голямо желание може да се направи и плъгин който позволява влизането в сървъра без IRC клиент.
Ако има надъхани и такива на които идеята им допада, след кратки коментари и дискусии може да се направи нещо доста полезно.
Не видях да е лансирана такава идея за тва...я лансирах
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Вто Окт 26, 2010 12:40 pm
dobber
Ползващите все още irc предпочитат да ползват големи, добре попълнени мрежи. Повечето ни приятели вече са там, каналите ни си ги ползваме. В този смисъл, един сървър за един канал е безсмислен. Не знам какво е положението с UniBG. След разпада на мрежата от преди година, аз и доста приятели се изместихме в QuakeNet.
Аз бих бил участник в един планински чат.
ако има неяснотии ще попълня инфо скоро с картинки за няколко ирс клиента,все пак ирс е най-бързото и удобно за комуникация /веднъж настроено/ а и може се криптираме
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети