Автор |
Съобщение |
natam-nasam
|
|
Есенно-мъглива разходка из Балкана |
|
Всеки си има свойта любима планина и мен ме влече повече към Пирин и Рила. Въпреки това, есента в Балкана е нещо особено. През лятото ми доскучава да вървя из гората, но през есента е съвсем различно. Много е красива тази гора и много гостоприемна: шипки, глогинки, буковинки, диви ябълки, ядливи гъби... няма как да умреш от глад.
Една кратка, но красива разходка:
снимки
Маршрутът:
1ви ден: село Тъжа (на 15км от Калофер) - х.Русалка - х.Триглав
2ри ден: х.Триглав - Кадемлийското пръскало - х.Русалка - с.Тъжа
Маршрутът е лек, пътят полегат, така че става и за не много подготвени туристи, а има какво да се види. За съжаление, много красиви гледки изпуснахме заради мъглата.
|
|
|
Пон Окт 29, 2007 5:44 pm |
|
|
dido
|
|
Re: Есенно-мъглива разходка из Балкана |
|
|
|
...шипки, глогинки, буковинки, диви ябълки, ядливи гъби... няма как да умреш от глад. ... |
Като знам какъв съм карък, няма да е от глад верно ...
|
|
|
Пон Окт 29, 2007 7:26 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Ейй ама страшна гора ви е посрещнала Много красиво, браво за снимките
|
|
|
Пон Окт 29, 2007 9:18 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Хубава пиростия. И паяжинката ме кефи много!
Много хубаво ходене сте направили. Поздравления
|
|
|
Пон Окт 29, 2007 11:05 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
мъглива есенна гора.. баси готиното
--а какво е пиростия?
|
|
|
Вто Окт 30, 2007 10:57 am |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
|
|
а какво е пиростия? |
Пиростия значело "триножник". Това ми го каза Стоян. Става въпрос за тази голяма скала, която непонятно как се крепи.
|
|
|
Вто Окт 30, 2007 11:18 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Хъм да бе това доста импулсивно от твоя страна ...
|
|
|
Вто Окт 30, 2007 11:54 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Водопада в мъгла изглежда мистичен! Спомням си една снимка на Иво, която съм си записал като най-красивата на Кадемлийско пръскало, също има мъгла. Аз все минавам от там когато няма мъгла...
Видяхте ли на пътя по-нагоре една нова чешма? През лятото минах няколко дена след като беше пусната и едва църцореше в голямата суша, беше ми интересно дали сега тече. Иначе пътя от х.Тъжа че чак до долу, до селото е много досаден и неприятен в голяма жега и суша. Затова питам за чешмата. Аз си наливам вода от следващото голямо дере над Кадемлийско пръскало. Водата там е много добра на вкус.
|
|
|
Вто Окт 30, 2007 12:33 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
Да, видяхме чешмата. Не знам как е през лятото, сега, естествено, има вода в изобилие. За пътя и аз това си помислих - лятото щеше да е досадно. Но сега, есенно време, в това разнообразие от багри и природни благинки, беше приятно.
|
|
|
Вто Окт 30, 2007 12:42 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
2 неща ми правят впечатление всеки път в село Тъжа. Дори в най-зверската суша, чешмата в центъра тече, а също течат води в канавката. И другото - яките къпини в долния рай на селото по посока гарата - просто не ги пропускам, стига да са актуални!
|
|
|
Вто Окт 30, 2007 4:12 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
Моментът с тия камънаци, които незнайно как се държат, е интересен, да. Ние със Стоян и Ани, миналата година като се разхождахме из района, докато чакахме да дойде съботата, попаднахме на интересни такива. Районът май е доста богат
Това снимка на Стоян от тогава.
И още една от мен
|
|
|
Сря Окт 31, 2007 10:20 am |
|
|
|