ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Солово из Пирин
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Солово из Пирин
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Солово из Пирин Отговорете с цитат
"Познава се, че един писател се е изчерпал, когато започне да препрочита старите си романи, за да търси вдъхновение" - това беше реплика на Чандлър Smile. Както и да е. Тези дни попаднах на снимки, които мислех, че съм загубил. Онези дни на дневен ред бяха продължителни (обикновено по две седмици) солови преходи с огромна раница (в началото отиваше към 35-40 кг), в която освен останалото имаше тенджера за готвене и провизии от сорта на ориз, леща, че и шише с олио, подправки и т.н. Единственото ми средство за ориентация беше карта на "Картография" и то бях случил издание с възможно най-българските имена от сорта на Хвойнато езеро, Воеводски връх (Smile - когато за пръв път се качих на Воеводски връх (бях преспал малко под него), на следващия ден продължих към Полежан и там срещнах група, идващи от Безбог и те ме питаха: "Качи ли се на Газей?" и аз каза "Ъ!?"). Тогава рядко влизах в хижите и по цели дни почти не срещах хора.
Ето въпросните снимки
Пон Мар 21, 2011 11:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Very Happy
Добре, че познаваме планината.
Спокойно може да се заблуди човек, че е в планина в Америка.
Визията ти кърти... - баце, дозата колко я даваш? Laughing
пп - айде и рилската, де
Croc

Пон Мар 21, 2011 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

в онези дни времето нямаше значение, защото го имаше много Laughing

снимките кефят, ходенията ти също си ги е бивало
Воеводски връх начи Cool
Пон Мар 21, 2011 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Страхотно!

Пон Мар 21, 2011 10:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Pirin Botev

Местожителство: Razlog

мноооооого красиво!

Пон Мар 21, 2011 11:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Весела Ягодова

Почти приличаш на онзи пич от Into the wild. Very Happy Мисля, че с брада ти отива много повече Wink

А защо си ходил сам (ако не е тайна, разбира се) ? Искал си да бъдеш сам или просто не е имало и други желаещи ?
Тъй като това е нещо лично все пак, няма да се разсърдя ако не искаш да отговориш.

Снимката с каменната следа (камъка, който прилича на крак) ми направи много голямо впечатление, къде се намира тази следа, ако помниш ?
Козата, която се излежава и ти си смутил, също е много готска.
Както и всички биваци, далеч от хижи и заслони.
Вто Мар 22, 2011 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

А, не съм ходил сам тенденциозно. Трудно се намира хора за подобни начинания. (Още по-трудно такива, с които да не ви се прииска да си откъснете главите взаимно след първата седмица Smile). По-скоро не се оставях това, че ще трябва да ходя сам да ме спре.
Между другото усещането е съвсем различно когато си сам.
Каменният крак е точно на Бъндеришки чукар (или почти точно) Smile
Вто Мар 22, 2011 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Velio

е тая снимка е супер Very Happy

Вто Мар 22, 2011 3:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gollum

Местожителство: Видин

Aбе ти си мн.талантлив пътеписчик.Бравос! И знаеш ли,като пишеш за стари ходенета се чудя дали и аз да не си разришкам дневника за някой стар екшън-например "Кончето" -зимно.Даже май мярнах още преди да се регистрирам,че някой искаше информация в тая насока. Само,че винаги ме е мързяло да снимам,а без снимки май разказа си губи ефекта. Ако някой се интересува да си каже.
Вто Мар 22, 2011 4:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Весела Ягодова

Давай го веднага ! Very Happy Wink
Нищо, че е без снимки.
Само че ако искаш ми го прати първо на мейла да ти оправя пунктуацията и прочее, за да се чете като хората.
Това - сериозно.
Вто Мар 22, 2011 4:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gollum

за пращане по имейла ще тр.да изчакаш до утре,че не знам как става,а Стефак идва на работа при нас само до обяд. Както решиш.
Извинявам се,че съм такъв некадърник с компа.
Вто Мар 22, 2011 4:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Весела Ягодова

Ще изчакам, няма проблеми. Другият вариант е да пост-неш текста, ако ти е готов, аз ще си го копирам, редактирам, и ще го пусна наново.
Идеята е, че това, което пишеш е интересно и готино, и полезно - и за да се чете нормално, е хубаво и да изглежда нормално.
Вто Мар 22, 2011 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gollum

сега ще го препиша и пращам
Вто Мар 22, 2011 4:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

Идеята за билно нощуване е страхотна Иване, браво за реализацията.
Как се справяше с водните запаси и гръмотевичните бури ?

П.П. Извадил си късмет с времето май и са се получили много хубави снимки. Дали е от сезона или от факта, че си бил нависоко сутрин и вечер, когато атмосферата е най-прозрачна, не знам Very Happy Всъщност това пътешествие кога го прави точно ?

Вто Мар 22, 2011 5:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

С водата е неприятно, защото трябва да мъкнеш поне 2 литра освен която ти трябва за из път, особено ако смяташ и да готвиш. Обикновено вечер, след като разпъвах палатката, слизах по склоновете в посока някое езеро за вода.
С гръмотевичните бури - с тях не можах да се справя Smile. Случвали са се не много пъти, но винаги беше едно и също - лежиш в палатката, умираш от страх, броиш секундите след всяка светкавица, подскачаш поне 10 см след всяка гръмотевица и си повтаряш на ум "Малее, малее, веднъж само да оцелея - никога вече!". Лошото е, че на сутринта като се покаже слънцето - забравяш.
Снимките са от интервала 7 - 17 септември 2006-та.
Вто Мар 22, 2011 7:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.