От известно време насам имах мерак да направя едно ходене до в. Ушите в Среден Пирин. Разбрахме се двамца човека миналата седмица, ако нещо не стане сакатлък в съботата да отскочим до там. В петъка ми звънна един аверин от Филибето, че ще ми идва на гости, та работата стана ясна.
В събота сутринта ситуацията не бе много розова. Валеше кротък напоителен дъжд. Все пак не се отказахме и към 8:30 зацепихме с една жълта кола посока Попови ливади. Дъждът спря и ни е се запътихме по пътя за в. Свещник. На монети започваше да вали за минутка, но само с това си остана. В подножието на в. Свещник дори се показа за малко и слънце.
Ние оставихме Свещника на мира и се запътихме през гората и драките посока Ушите. Не много трудно се изкатерихме там и седнахме на почивка, хапване и зяпане на гледки към Алиботуш и планините в Гърция. Слизането надолу бе по-кратко и подминахме Свещник, понеже решихме да се прехвърлим в Среден Пирин. На Попови ливади отново огря слънце. Изкачването направихме по дерето между върховете Баба и Чала. Под Чала откъм Ореляк запълзяха облаци, но все пак на самия връх имахме 5 минутки да позяпаме панорами насам-натам. Когато облака ни обгърна заслизахме надолу.
До Попови ливади нищо интересно. Виснахме на шосето Неврокоп – Кулата на лов за коли. Чакането беше кратко и един човек ни взе, въпреки че имал произшествия с предните стопаджии и вече не бил много настроен да качва хора по пътищата. Любезен човек се оказа. Малко ни се почуди къде сме ходели из горите по това време, ама...
Ами колкото - толкова! Да остане и за друг път. То времето си е нормално кофти за сезона. Нали сте направили разходката.
Вто Окт 30, 2007 4:00 pm
Kat
Да, дойде си неусетно сезона на мъглите и дъждовете.. последните снимки с изгрялото слънце и плъзналите ниско облаци...
Тоя връх Ушите не можах да го намеря на моята Пиринска карта. Баба, Свещник и Попови ливади ги има в долния десен ъгъл, но не и Ушите и Чала. Явно ми трябва по подробна карта
Не станаха ли върховете с името "Ушите" доста из Пирин?
Ушите е между Свещник и Муторок. За друг връх Ушите в Пирин не се сещам. Има гребен и седловина Ушиците, ма туко виж и други Уши има някъде. Важното е Уши да има бе.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети