|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
satzata
|
Тестване на обувки за водонепропускливост |
|
Честита Нова година на всички! Дано бъде много по-радостна и успешна от предната.
Та по темата - как се тестват дадени обувки дали пускат вода? И колко време трябва да не пропуснат от вътрешната страна за да се сметнат за водоустойчиви? Може ли да се направи някакъв тест предварително (преди преход)?
Благодаря предварително на всички.
|
|
|
Чет Яну 06, 2011 3:51 pm |
|
 |
milen_kb
Регистриран на: 14 Авг 2010 Мнения: 87 Местожителство: София, Габрово |
|
|
|
Някои ги тестват, като ги потопят в леген с вода, но според мен това не е достоверен тест, защото при ходене обувката се свива и налягането при свивките е много по-голямо от това, когато обувката е само потопена във вода. Единствено, което може да си сугрен е, че ако пусне в легена, то ще пусне и при ходене. Иначе веднъж видях как тестват една обувка в един магазин за водоустойчивост. Беше нещо подобно като това с легена, само дето въртяха водата в някакво устройство подобно на аквариум (т.е. нещо като мини шадраванче при което водата се изпомваше отдолу и се пускаше на лека струйка в/у обувка), според мен и това си същото като легена, защото налягането на струята не беше голямо и сигурно се получаваше същото, както и при потяпянето на обувката в легена. За мен най-добрия тест е на полеви условия при по продължително газене в роса, мокър сняг, мочурище или някоя рекичка 
|
|
|
Пет Яну 07, 2011 12:47 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|