ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Есен покрай Вежен

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Есен покрай Вежен
Автор Съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Есен покрай Вежен Отговорете с цитат
Здравейте,
Аз тука да споделя за разходката дето си спретнахме миналата седмица. Цял месец чаках да благоволи времето да се пооправи, та да можем да се насладим на есенния Балкан. Нещо като традиция май се получава вече да излизам в средата на октомври из Балкана. Този път решихме да идем в Тетевенския Балкан.
Маршрута го бяхме сметнали в събота да качим вВежен и да спим на едноименната хижа, а неделя да минем през в. Юмрука, х. Ехо и обратно към Рибарица.
ден първи - оставихме колата на главния път в Рибарица и от там поехме нагоре. Глажната цел на разходката беше да се насладим на есенната гора. Направихме го на 100%. Беше много красиво, особено като нагазихме по дълбоко в Резервата. В 16ч бяхме на хижата. Починахме си малко , взехме си стая. Хижата беше пълна с ученици (които малко ми развалиха в последствие кефа). Тръгнахме към върха. Единия колега обаче нещо беше разтегнал и се движехме доста бавно. Поради тая причина замръкнахме и точно по залез слънце бяхме на върха. Всъщност хубаво че така стана щото беше много яко. После спуснахме на челници от пътеката Вежен - Ехо. Настанихме се в хижата. Тука тея ученици дето ми поразвалиха кефа - 8-10 клас някъде, пафкат в столовата, барабар с учителите, яко чалгия!!! Родна идилия.
Ден втори - тръгнахме към Ехо. Времето перфектно, само вятъра беше малко досаден. Ходенето от Вежен до Ехо ми се стори доста дълго, макар че го взехме за няма и 4 часа ( с качането на Юмрука). Ядохме на Ехо. Беше оповръщано в раюна от студентския купон дето се беше вихрил предната вечер Smile
От Ехо надолу към Рибарица беше много приятно, особено момента с бирата в шумата. Взехме по една бирка и с кеф я изпихме в гората. И така слязохме до пътя и тогава вече ми дойде в повече. Докато се завлачихме до колата в центъра на Рибарица . . .такова ми се таковата. Стопа не върза нещо. Та да го имате предвид че е бая трамбоване ако хванете на там.
Това е в общи линии разходката.

ето картинки http://picasaweb.google.com/ferdi.mruvkata/RibaricaVezehnRibarica#

П.С. Извинявам се за правопис и пунктоация, но пиша между другото Wink
Пет Окт 29, 2010 11:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Страхотни снимки Exclamation

ръкопляскания

А слизането от Ехо в Рибарица си е твърде досадно занимание... в последно време гледам все от юг да се качваме и слизаме, че това трамбоване там не си е работа.
Пет Окт 29, 2010 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
zezo

Местожителство: София

Уцелили сте хубаво време. Ходихм на Вежен преди месец и докато го планувахме си го представях точно така както го видях на снимките ти - и като време и като гора. За съжаление не стана баш така и се наложи качването да го минем малко на прима виста, без да се наслаждаваме особено на гората (въпреки, че си имаше няколко готини момента). А върхът беше целия в мъгла и духаше доста стабилно, та така и не го качихме Sad
Кофти е, че сте уцелили досадна група в хижата, но там това е нормално от доста години, съдейки по младежките спомени на майка ми и баща ми Wink
Пет Окт 29, 2010 8:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
catch_22

Съб Окт 30, 2010 8:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.