Автор |
Съобщение |
Tataka
|
|
Съвет за ветровка |
|
Здравейте,
Искам да си купя ветровка (яке и панталон), която да предпазва както от вятър, така и от дъжд. На страницата на Ташев има нещо такова.
линк:
http://www.tashev.bg/bul/waterproof1.htm
http://www.tashev.bg/bul/waterproof2.htm
Ще се радвам ако някои може да даде съвет или да сподели от личен опит, дали тези на Ташев си заслужават?
Какви варианти предлагат други производители и т.н.
Благодаря предварително!
|
|
|
Пон Яну 17, 2011 11:37 pm |
|
|
Psychosapiens
|
|
|
Тва би трябвало да те спарва яко.Аз си взех двуслоен дъждобран /от магазин за работно облекло/и кондензира значително по-малко от вътре.
Тези изцяло найлоновите....патих си от един такъв - навън рами а вътре вали !
Нека все пак някой който е ползвал точно на Ташев да каже мнение.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source |
|
|
Вто Яну 18, 2011 10:44 am |
|
|
dobber
|
|
|
|
На два пъти ползвах една такава ветровка, но на друга марка. Лятото при изкачване на Вихрен, подухваше приятно. Плувах цял ден в пот, накрая като заваля дъжд си сложих дъждобрана, понеже ветровката си беше чисто мокра.
|
|
|
Вто Яну 18, 2011 11:26 am |
|
|
radi
|
|
|
Аз пък ползвам само напълно непропускливи дрехи, и дебели мембрани и съм доволен. Но не са Ташев, а Берганс, Колумбиа, Скогстад и др. неизвестни производители - те знаят как да ги скроят.
Има един проблем - много плътна но тънка дреха, ползване със слоеве от меки топли дрехо отдолу, нагрява краката много добре. Където има силно притискане - на коленете - поради отънения слой въздух и меко се получава охлаждане. При дълго седене или друга статична работа се преохлаждат коленете.
Иначе е супер и в многоседмичен дъжд.
|
|
|
Вто Яну 18, 2011 4:12 pm |
|
|
pif
|
|
Пон Окт 15, 2012 5:51 pm |
|
|
Momchil
|
|
|
Вто Окт 16, 2012 4:15 am |
|
|
pif
|
|
|
Благодаря за информацията Момчиле!
Гледах няколко клипчета с ревюта на Худинито ама не се видя дали има шнурове за фиксиране на качулката отпред. Или са отвътре което е тъпо или няма. Това май е недостатък ако е така.
Някой има ли впечатления от материята Pertex? Май е една такава лъскава.
Понеже ще използвам ветровката като връхна дреха за ходене в сухо но хладно и ветровито време въобще не държа на т.нар. водоспиращи свойства които тези дрехи имат отчасти. На първо място за мен е вентилацията и тук Мармота е с едни гърди пред другите с активната си вентилация под мишниците. Поне така си мисля от позицията на лаик.
И все пак това ли са трите най-добри ветровки на цена под 250 лв.?
|
|
|
Вто Окт 16, 2012 12:49 pm |
|
|
mircho
|
|
|
Вто Окт 16, 2012 9:07 pm |
|