ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Сред чукарите и облаците на есенен Пирин

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Сред чукарите и облаците на есенен Пирин
Автор Съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Мнение Сред чукарите и облаците на есенен Пирин Отговорете с цитат
В петък, 24-ти септември, пуснах 5 дни отпуска, част от които възнамерявах да оползотворя за разходки в Западна Стара планина. В събота ми влезе муха в главата, че не е зле да се поразходя няколко дни из любимия Пирин. На другия ден стегнах раницата, а в понеделник, преди обяд, вече бях на Попина лъка. В ресторанта на х. Яне Сандански с едно уиски поставих необходимата стабилна основа на походчето. Времето бе приятно за ходене и не след много дълго бях на х. Беговица. Имах време за разходка из околността, която изобилстваше от гъби:

На другия ден взех по-малката раничка и поех към Кукленския превал. В долината времето бе приятно, но върховете бяха скрити в облаците. На превала поех към Зъбът, на който се качих без особени трудности. Видимостта бе много лоша, така че бързо поех обратния път. По време на почивката на превала от време на време облаците пропускаха слънчеви лъчи към Башмандра, Среден и Южен Пирин и Славянка.

Куклите се губеха в облаците, поради което започнах слизане към езерото. Постепенно облаците се вдигнаха по-високо и се откри възможност за хубава фотосесия на Кукленското езеро, както и по обратния път към х. Беговица.

Привечер отново имах време за разходка из околността и за снимки от поляната над заслона на краварите. Прекрасен ден!

Прогнозите за следващия ден бяха много лоши, и както винаги в такива случаи, се оправдаха напълно. Почти през целия път до з. Тевно езеро валя, а видимостта бе мизерна. Едва привечер за малко се проясни, та щракнах няколко снимки.

След тeжка вечер и нощ (поради консумацията на многокомпонентен и в нескромни дозировки коктейл от 4 вида алкохол), на сутринта станах малко по-късно от обикновено. Времето бе прекрасно, но качването до Кралев двор, което предприех, бе затруднено от заскрежения терен и заледените камъни. От върха панорамата бе прекрасна.

След задължителната в такива случаи „Загорка”, от заслон Тевно езеро поех към з. Спано поле. Времето бе много хубаво, видимостта много добра и това ми позволи да направя множество нелоши снимки. Обърнете внимание на различните цветове на отделните езера!

Петък бе последен ден на походчето ми, към обяд трябваше да съм се върнал на з. Спано поле, така че направих разходка до главното било. При навлизането на една от терасите на Мало Спано поле, зад една скала изненадващо срещнах стадо от поне 30 диви прасета. Те също бяха изненадани от срещата, водачът им се опита неуспешно със силно грухтене да ме поуплаши, но накрая благоразумието им надделя и стадото пое по склона към Башлийски чукар.

От билото и от най-високите коти на Караулите се откриват хубави гледки към върховете от главното било, масива на Тодорка и към езерата на Бъндеришкия циркус.

След обяд, заедно с интересни и приятни хора от Сандански, с които се запознах на заслона, поехме към Попина лъка, с което туристическата част на похода завърши. Не завърши, обаче, третата дисциплина от трибоя (ходене, снимане и пийване). Приех поканата на Ангел Каменаров и с него, брат му Георги, Величко и съседа му Васко прекарахме още една весела вечер, дегустирайки добрата ракия и силни вина на домакина. Ползвам се от случая да му благодаря още веднъж за гостоприемството.
Както е казано и писано :

PIRIN and rakia connecting people!

По-подробно посетените места съм отразил в албумче с над сто снимки с коментари на адрес:

http://picasaweb.google.co.uk/borislavninov/PIRIN27September01October2010#

Това бе третият ми няколкодневен поход в Пирин през топлата част на тази година. В този форум може да намерите темите, в които съм отразил първите два похода от трилогията.
До 20-ти декември не планирам ходене из Пирин, поради което бих искал да пожелая на всички, които го посетят през този период, хубаво време и приятни мигове в есенен Пирин!
Вто Окт 05, 2010 7:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
In Earnest

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Bate Borko, пак къртиш сериозно! Благодаря за снимките на Малко Спано Поле! Бленувам да си ида там скоро Smile И Кукленското си го хванал превъзходно! Smile
Вто Окт 05, 2010 7:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Бате Борко, откри се сезона на едрия дивеч и прасетата са забегнали нагоре да се спасят от пушкалата. Качествен триатлон си спретнал иначе Laughing

Сря Окт 06, 2010 9:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Malama

Местожителство: София

Снимката с разноцветните езера е страхотна!
Абе много голяма реколта от диви прасета този сезон. Very Happy
Сря Окт 06, 2010 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

Браво бате Борко, добре е когато на човек му дават отпуска Very Happy

Много добра снимка с глиганите. Виждал съм много разорано от тях из високите части, но никога не съм срещал животни. На твоята снимка всъщност виждам за сефте на високо из Пирин снимани глигани ...

Сря Окт 06, 2010 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.