Какво мислите по въпроса? Мен, малко ме притеснява тая работа, особено ако набучат билото на Стара Планина с тез "красиви" перчици. Кое е екологично, прекарването на пътища по билото, или бученето на перките, как ще се отрази това на живота на птиците и животите, и колко ток ще получим на края?
По принцип не бива, но зависи къде. От друга страна Онзи като задуха горе ще ги отнесе! Представям си картинката! Горе дървета не растат от милиони години.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Авг 25, 2010 6:04 pm
corbin
Регистриран на: 27 Сеп 2010 Мнения: 84 Местожителство: София, България
По принцип не съм против ветрогенераторите - зелена енергия, прогресивни технологии... Дотук добре. Все пак, в България условията явно не позволяват да ги издигаме навсякъде. В равнинните държави се правят същински "гори" от такива метални "дървета", но у нас подходящите места често са билата. Така че компромисът би бил разумен, ако добитата електроенергия компенсира намесата в естествената среда...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети