ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Мальовица - х. Иван Вазов - Езерата - х. Ловна - ЦПШ Мальови
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Мальовица - х. Иван Вазов - Езерата - х. Ловна - ЦПШ Мальови
Автор Съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Мальовица - х. Иван Вазов - Езерата - х. Ловна - ЦПШ Мальови Отговорете с цитат
Ей тази хубава разходка си спретнахме петък събота и неделя с разни другари. Ще кача снимки като посъбера от апаратите.

НО сега искам да питам някой ако е минавал по маршрута тези дни дали е виждал едни червени кецове в жълта торбичка. Забравихме ги или на х. Иван вазов събота сутринта или някъде по пътя между Вазов и Ловна Smile
Та някой ако чете и знае нещо за чепиците да свирка Smile
Пон Юли 19, 2010 9:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrudjan4e

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
За кецовете не мога да помогна, но и аз да си споделя мъката.
По долината на Урдина река загубих поляризиращ филтър Hoya CPL 52 mm, нищожен е шанса някой да го мерне, но все пак
ще съм благодарен ако е намерен и ми бъде върнат Smile.

Пон Юли 19, 2010 11:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ferdi_mruvkata

Историята е следната Smile
В Четвъртък вечерта към 6и30 тръгнахме към ЦПШ. в 8 зарязахме колите и се отправихме към хижа Малоьвица. Там хапване и срубване до разумен час и по креватите. Останах неприятно изненадан от цената в хижата - 4 лв за чаршафи...много пък са важни, толкова леснодостъпна хижа и с джип . . .а пък си беше някак неподдържано, замърляно. Абе не ми харесва тази хижа от отдавна ама какво да се прави - така бяха решили останалите.
плана да тръгнем към девет се изпълни, тръгнахме в 10 Smile Времето не беше много добро, докато катерихме Мальовица се спусна мъгла и затри много от гледките, но кво да се прави, такава е играта! Та с 300 000 (триста хиляди зора ) качихме върха. зоровете всъщност ги изпитаха неподготвените. на мен ми беше идеално, че имах време да си леша тук таме из мъглата Smile Та от върха продължихме към хижа Иван Вазов. Лично мен много ми допадна ходенето - не беше много тегаво, имаше качване и слизане по равно, а и мъглата се вдигна и се откриха прелестите на Рила. По пътя се изпреварвахме с група Поляци с които тръгнахме заедно от х. Малъвоца. Хората обаче бяха тръгнали към езерата. С тях се разделихме на разклона за хижа Вазов, а за мен от там почна наистина голямата забава а имено ходенето из тресавището и мъчурищата по поляните към хижата. Незнам защо ама ако не се омажа с кал все едно не съм ходил Smile) А и беше перфектния момент да поставя Бестардите на водно изпитание. Та след като си поджваках стигнах хижата и се отдадох на приятно лежене на тревата ( където беше суха) и няколко бири. Хижа Вазов ми допадна, толкова отдалечена от всякъде а предлагаше всички екстри Smile аз се възползвах само от бирата. Хжарите ми допаднаха, добре се отнасяха с гостите. Хижата беше мнооого пълна с всякакъв вид чужденци - белгийци, немци, румънци и некви изтрещели българи Smile)))) ( ама не сме ние де, други бяха)
Та нормалните мероприятия за една вечер в хижа. . . пийване, лафче, китарки и т.н.
На другия ден поехме към хижа Ловна през езерцата. ( Тука забравих червените кецове за които търся инфо ) Е тва май беше най добрата част от маршрута. . катеренето след хижата ми напълни душата . . .айде ей сега свършва, айде оше малко. . .и още и още . . направо безкрайно ми се стори. После лежането на Отовишкия рид ми беше много харно Smile препоръчвам на всеки. От там слязохме по един сипей и стигнахме до езеро Окото. Езерата ще ги пропусна щотот са банални за разказване вече. Само ще спомена че толкова сняг там не съм виждал и като че ли бяха по красиви от другите пъти като съм ги гледал.
Та вечерта на хижа Ловна. . . много приятна хижа с добри стопани. Много добро впечатление направиха и двамата стопани. наричам ги стопани щото не ми прилича в никой случай на хижари.
Храната в столова-кръчмето беше страхотна ХОУМ МАДЕ. Много вкусно беше всичко, даже и ПИРИНСКОТО хихихи. Имаше хоме-маде-овче мляко - елексир !!!!
Та поредната вечер - пийване, приказки , звзди . . . .. и огромна група вренски пенсии! добре че тези последните си изпоналягаха рано, останаха само най коравите - наливаха се ама бяха мирни и тихи.
И така последния ден от Ловна до ЦПШ то - ИДИЛИЯ. . борова гора, потоци, сянка, мирис на смола. абе няма какво да коментирам - катарзис. Че то от тея каманаци и езера не видяхме приода де Wink
И така по живо по здраво в 16 часа бяхме у софето, изгорели, приятно изморени и миризливи. Миризлив бях само аз щото отказах да се къпя на хижа Ловна. Това забравих да го и спомена че там си имаше топла водичка и душ. Ама на планина да се къпя , и то за толкова кратко . .. хайде няма нужда Smile)

Тва е. мноо ви поздрави. Слагам и малко снимки, уж отбрани Smile

ПС: правописа не го гледайте.

Вто Юли 20, 2010 12:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
celibat

Добре сте си изкарали, мисля да напрява този уикенд подобен маршрут с начална и крайна точка ЦПШ-то и преспиване на хижа Вазов. Само кажи къде горе долу си ги загубил?
Сря Юли 21, 2010 2:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

celibat написа:
Добре сте си изкарали, мисля да напрява този уикенд подобен маршрут с начална и крайна точка ЦПШ-то и преспиване на хижа Вазов. Само кажи къде горе долу си ги загубил?

ами като се връщам назад най-вероятно съм ги забравил на самата хижа Иван Вазов. Не си спомням да сум си вадил неща от раницата по маршрута от Иван Вазов до Ловна.
Другия вариант който е към 10% възможен е да съм ги извадил все пак на една малка пряспа която се намира на спускането от отовишки рид към езерата. Там където свършват каманаците и почва поляната. Но това е по малко вероятно Smile
Сря Юли 21, 2010 4:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

чух се с хижарите. явно ще се разхождам пак до хИван вазов. кецовете съм ги забравил там Smile)
Сря Юли 21, 2010 6:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
celibat

Май нарочно си ги забравил, за да имаш повод отново да се върнеш Smile
Чет Юли 22, 2010 8:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

излови ме Smile
Пет Юли 23, 2010 11:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivondera

Местожителство: София / Плевен

Ако ще ходиш само за това мога да ти ги донеса в неделя. Утре ще съм там.
Пет Юли 23, 2010 5:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

ами ако ти се носи още багаж Smile
Пет Юли 23, 2010 6:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivondera

Местожителство: София / Плевен

Няма проблем обади се в хижата и кажи, че ще ги взема.
Пет Юли 23, 2010 10:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
celibat

Получи се много готино преходче. В събота 8.20 бяхме на ЦПШ-то, оставих голфчето на паркинга с лек страх да не му пробият резервоара (както бях чел в други темиSmile. За щастие си го намерих жив и здрав на другия ден следобеда, дори ми взеха само за ден паркинг Smile Чичката е много печен, разказа за едно семейство, което закъсало събота вечер в бурята някъде около Страшното езеро. ПСС-то ги спасили.

Ние с бодър ход и в страхотно готино време минахме през хижата, върха Мальовица и продължихме към х. Иван Вазов. Пристигнахме около 15.20 следобед. Още почти никой не беше дошъл, така че направихме по един бърз сън за по час. След това направих една разходка из околните хълмчета малко да поснимам животинки. Имаше едни стари планинари, които се къпеха чисто голи в реката Wink)) А много интересно водата беше супер топла. Вечерта беше много яко. Имаше сигурно над 100 човека в хижата. Като запука бурята дойдоха и част от бивакуващите на палатки. Имаше някои хора спаха в столовата, защото нямаше места по леглата. За пръв път срещнах някой, който да направи Доктор Иванов на Георги Минчев на китара Smile Хижарят Венци голям пич, Последната чаша вино беше от него Smile))

На другия ден тръгнахме към 6.20. Моята глава и краката бяха доста натежали от подхлъзгащото виноSmile Времето беше мрачно, заобиколихме през Раздела и Сълзата, а на Бъбрека ни оплете здрава мъгла. Температурите паднаха сигурно с 10 градуса. Бърз чай и леки раздувки на новата хижа Седемте езера и се спуснахме към Ловна, където беше толкова мъгливо и влажно, че без да вали станахме мокри. От Ловна вална лек дъждец и някъде към Вада спря. На ЦПШ-то бяхме към 2.30 - 3 без нещо. Резервоарът си беше цял. Единственият губещ от целия уикенд беше ароматизаторът борче, който не успя да се пребори с два чифта изнурени от разходки чорапи Smile

Ще пусна и снимки тези дни
Пон Юли 26, 2010 2:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
celibat

Ето и малко снимки

Тук още
http://bg.fotoalbum.eu/ogii3/a506527
Пон Юли 26, 2010 10:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Deni

Местожителство: София

Smile Били сме по едно и също време на хижа Ив. Вазов.Smile(също тръгнахме от Мальовица), обаче ние си легнахме в 8 вечерта ...и пак сме изпуснали купона. Confused на другия ден продължихме до Рилския манастир. Много хубав преход, само дето се позагубихме на два пъти Very Happy . ..ами така е 2 момичета, скарани малко с ориентацията, хихихи. Жалкото е, че пак нямах време да кача Харамията ... а и май няма скоро кой да ми се върже на акъла да тръгнем пак така неориентирани. Smile
Вто Юли 27, 2010 10:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
celibat

Имаше доста хора, които бяха планували да слизат към Рилския манастир на другия ден. Горичката над манастира е леко коварна и пътеките особено след дъжд понякога не си личат, а има и доста фалшиви разклонения. Предния път изпуснах маркировката след лек отклон почти над шосето, за да си налея вода от една река Smile
Вто Юли 27, 2010 3:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.