Автор |
Съобщение |
malinka
|
|
Без лифт на Мусала? |
|
Поех ангажимент да заведа едни кашкавал -туристи до Мусала с преспиване на Боровец. Направихме резевации, организирахме транспорт... и едва сега разбираме, че след 26.09.2010 год. лифтовите съоръжения няма да работят до началото на зимния сезон. Без лифт нашето начинание е неосъществимо. Знаете ли дали лифтът прави служебни завъртания и дали има някакъв шанс да го ползваме на 02. октомври?
|
|
|
Сря Сеп 22, 2010 3:14 pm |
|
|
hvanigorata
|
|
|
Осъществимо е, осъществимо е
И аз съм водил к. туристи и всички се върнаха живи и здрави, че даже не ме и намразиха. От Боровец до хижата ходенето си е почти като в парка -- много е приятно. Просто трябва да тръгнете по-раничко (някъде към 7-8 ) и всичко ще е ОК дори и със сто почивки.
|
|
|
Сря Сеп 22, 2010 4:34 pm |
|
|
malinka
|
|
|
|
Тръгването рано е лесно, но все пак трябва да се върнем същия ден- както казах имаме нощувки на Боровец, а не на хижата...
|
|
|
Сря Сеп 22, 2010 6:27 pm |
|
|
hvanigorata
|
|
|
|
|
Тръгването рано е лесно, но все пак трябва да се върнем същия ден- както казах имаме нощувки на Боровец, а не на хижата... |
Да, де, аз това имам предвид. Ако тръгнете раничко ще имате време да се върнете по светло, но трябва да си отделите целия ден за това.
|
|
|
Сря Сеп 22, 2010 6:37 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: Без лифт на Мусала? |
|
|
|
Поех ангажимент да заведа едни кашкавал -туристи до Мусала с преспиване на Боровец. Направихме резевации, организирахме транспорт... и едва сега разбираме, че след 26.09.2010 год. лифтовите съоръжения няма да работят до началото на зимния сезон. Без лифт нашето начинание е неосъществимо. Знаете ли дали лифтът прави служебни завъртания и дали има някакъв шанс да го ползваме на 02. октомври? |
Не го слушай колегата по-горе - тези 1500 м. денивелация нагоре и после надолу не са за всеки.
Заведи ги хората до х. Чакър войвода, после до поляната над нея, отскочете до в.Шатър - има хубави гледки към Саръгьолските езера.
Ще се вкарате в приключение към Мусала - може и кьорава гледка да не видите.
И все пак всичко зависи от времето.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Сеп 22, 2010 7:22 pm |
|
|
malinka
|
|
|
|
Че ще ходим - ще ходим. Че само ще се мотаят из Боровец също е ясно. Нищо, тъкмо ще вкусят малко от духа на Рила и ще отидем пак. Но все ще се разходим някъде по-наблизо. Благодаря за идеите.
|
|
|
Чет Сеп 23, 2010 6:09 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
Чет Сеп 23, 2010 8:20 pm |
|
|
andimit
|
|
|
Здрасти!
За к. туристи изкачването на Мусала и слизането за 1 ден и без лифта е направо кошмар- имате 3ч. до х. Мусала, още около 2ч. до върха и после следва най- гадното- спускане 1500 на долу, като след влековете е само камънак!
По- добре го направете същото, но със спане на заслон Еверест/ до Леденото езеро/!
Успех!
|
|
|
Чет Сеп 23, 2010 9:49 pm |
|
|
andimit
|
|
|
Или се качете към Ситняково- х. Чакър войвода- ловен дворец Саръ гьол!
|
|
|
Чет Сеп 23, 2010 9:54 pm |
|
|
malinka
|
|
|
|
Като се уговориш от предния ден , може да се ползва лифта заедно с работниците - сутрин качване в 7.50, следобяд слизане в 16.00 часа. Стига да работят разбира се.
|
|
|
Вто Окт 05, 2010 1:50 pm |
|
|
|