Автор |
Съобщение |
In Earnest
|
Джангалица, Кадиевият рид и наоколо |
|
Здравейте,
Тоя уикенд разходихме малко из Кременския, Брезнишкия циркуси и върхарите около тях. Дори идеята беше съботата да спим в дивия и девствен Каменишки циркус, но плановете се осуетиха и без хич да съжаляваме останахме в Кременския. Неделя сутрин станахме рано-рано и за изгрева вече бяхме изтипосани на Джано, но уви - гъсти мъгли пречеха на изгрева. Все пак на моменти като се откриваше все едно бяхме в космоса!!! Гигантско щастие преживяхме! Оттам нататък снимките говорят достатъчно ясно за това, което изживяхме през деня!
Леки вълнички по повърхността на Долното Кременско езеро:
Кралев Двор, Момин Двор и Джангал от Джангалица - назъбеното ридче, свързващо Джано със Сиврия.
Сега малко снимки от траверса на Джангалицата - може да са любопитни и интересни за някои ентусиасти:
Сега две снимчици на изгрева от многото, които нацъках от Джано:
Кралев Двор, Демиркапийските чуки, Демиркапия, Аргирово езеро, Момин Двор и Джангала гледани малко по-нагоре от т.н. Малко Конче:
Горно Брезнишко езеро от Ченгелчал:
Горно Брезнишко езеро и Демирчал гледани от Кадиев рид:
По билото на Кадиевия рид:
Кадиевият рид, Кралев Двор, Момин Двор, Джано и Джангал:
Част от Каменишкият циркус с 2 от прилежащите му езера:
Горно Брезнишко езеро с Ченгелчал - класическо фото :
Горно Брезнишко езеро и част от Кадиевия рид:
Малка Каменица, Кралев Двор, Демиркапийските чуки и Момин Двор:
И накрая малко тривиални кадри - Кременските езера:
Папазгьола:
И живот и здраве до нови срещи с Пирина!
|
|
|
Вто Авг 10, 2010 10:47 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Брех като ги гледам тия вълнички на Джангалското езеро направо изтръпвам ... Все едно ми нахлуват в обектива и изгарят всичко по пътя ...
Слизането от Кадиевия рид към Каменишките езера е леко неприятно, че ридът от север е яко насечен от 2-3 метрови блокажи през сипеите ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Авг 10, 2010 10:52 pm |
|
|
In Earnest
|
|
|
|
|
Слизането от Кадиевия рид към Каменишките езера е леко неприятно, че ридът от север е яко насечен от 2-3 метрови блокажи през сипеите ... |
Да, зличък е! Идеята ми за навлизане в Каменишкия циркус беше откъм един улей по източния ръб на Джано - нагоре югоизточно от най-горното Кременско езеро / излиза се при най-горните клеци по тоя ръб / и от там надолу е песен по камънака към тези двете Каменишки езера, които съм качил по-горе.
|
|
|
Вто Авг 10, 2010 11:20 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
А, от източния рид (Лопки) по склона се слиза всякак към Каменишките езера ...
|
|
Вто Авг 10, 2010 11:29 pm |
|
|
Velio
|
|
|
Сря Авг 11, 2010 12:10 am |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Едва ли ще се вместя в общоприетите представи за красиво, но за мен Горното Брезнишко езеро е едно от най-красивите езера, които съм виждала (за сега само на снимка).
|
|
|
Сря Авг 11, 2010 10:07 am |
|
|
In Earnest
|
|
|
|
|
Едва ли ще се вместя в общоприетите представи за красиво, но за мен Горното Брезнишко езеро е едно от най-красивите езера, които съм виждала (за сега само на снимка). |
Какво означава "общоприети"?! - Важното е, че те кефи!!! Поради надморската им височина има още 4-5 езера, които му съперничат по красота, но просто са много по-посещавани. Това е едно от истински дивите!!!
|
|
|
Сря Авг 11, 2010 10:38 am |
|
|
jordy
|
|
|
|
От начина по,който пишеш и от снимките,които показваш
си личи,че любовта ти към Пирина е неподправена и истинска!
За,което само адмирации!
|
|
|
Сря Авг 11, 2010 3:27 pm |
|
|
elena
|
|
|
Много красоти сте хванали с обектива, чудни места сте посетили.За туристите всичко в планината е красиво и не може човек да каже кое езеро е най-красиво, само че всеки си има любими места.
Има ли друга пътека до Каменишките езера, освен през рида?
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА. |
|
|
Сря Авг 11, 2010 5:08 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Сря Авг 11, 2010 5:38 pm |
|
|
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
|
|
Браво хубава разходка и много добри снимки...
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Сря Авг 11, 2010 6:03 pm |
|
|
hvanigorata
|
|
|
Снимките са страхотни
Само да попитам:
1. От Брезнишкото езеро трудно ли е да се издрапа направо до в. Каменица и колко време би ми отнело горе долу? Ако говоря глупости, моля да ме извините, Google Earth е виновен
2.Какъв пътеводител за Пирин да си взема?
Благодаря!
|
|
|
Сря Авг 18, 2010 3:06 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Авг 18, 2010 3:25 pm |
|
|
hvanigorata
|
|
|
|
|
|
|
....
2.Какъв пътеводител за Пирин да си взема?
Благодаря! |
Ще ти избоде очите какъв пътеводител да си вземеш... Не виждаш ли рекламния банер дори на тази страница горе в средата?
http://oreliak.org/book/ |
Явно мозъкът ми се е научил да блокира всякакви реклами по-успешно от кой да е софтуеър за тая цел...
|
|
|
Сря Авг 18, 2010 3:30 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
...
Само да попитам:
1. От Брезнишкото езеро трудно ли е да се издрапа направо до в. Каменица и колко време би ми отнело горе долу? Ако говоря глупости, моля да ме извините, Google Earth е виновен
... |
Трудно е. Сипеят от езерото нагоре към главното било е доста ронлив. После слизането от главното било до долината на Третата река е зор, бая е стръмно. Оттам покрай Митревото езеро към Каменица те чака лавиране между скални плочи, малки блокажи и редки клекови гнезда. Разбира се, към списъка на обективните трудности не включвам загубата на около 600 метра височина ...
|
|
Сря Авг 18, 2010 4:21 pm |
|
|
|