Мдам. Стана тя каква то стана. По молба на приятели миналата седица се заех да формирам група. Малко нерви и пари ми костваше, ама заформих стройна банда от 10 человека. Тръгнахме рано в 5:30 от главния мегдан на Неврокоп. На Тодорова орница се опитахме да преминем част от черния път с возилото, но не стана.
Захапахме нагоре през Караманица и Главите, като в хладното ходенето спореше. От двете стани на пътя беше бъкано с малини и навалицата се пръсна из храстите да пасе. Така до Демянишка полена, където захласнахме в Газеите, които току що Райко започваше да огрява. Спряхме за почивка на х. Демяница, която започваше да се събужда. Един по един от хижата и бунгалцата заизлизаха спящите. Докато похапвахме блажено изневиделица изкочи министър Масларова със свита. Кой вятър я беше довял насам незная. Носеха салата и ракия! Явно щеше отрано да се подкарат!
От там по познатата пътека тръгнахме към Тиаците, където се спряхме и разпределихме силите. Един от нас се върна на хижата, други отидоха на Големото (Валявишко) езеро да се попекат, а трети до Превалски езера да огледат терена. Аз се качих и до Превала да видя дали в Чаира всичко е наред. Естествено на Големото езеро стигнах последен улисан със снимки и записки. Групата се беше изпасала на поляната и почиваше. Зяпахме дълго гледки наоколо преди да тръгнем към Джангалската порта. По пътеката срещнахме двама чехи. На портата пак почивки правихме. Един от групата грубо го закъса с краката. Остри болки и невъзможност да ходи, камо ли да слиза. Тая работа ми е добре известна понеже 3 години съм имал вземане даване с тези болежки.
Дадох щеките да пробва, но вървеше бавно. Повечето тръгнаха да гонят лифта, а аз умувах върху болежката слизайки надолу като се обръщах от време на време. В крайна сметка бръкнах в аптечката и намерих решението на проблема (времено разбира се). Казва се "Нимезил" - прахче, обезболяващо с много бързо действие. Наистина хвана дикиш! Болката смекна, а след минути и изчезна. Така имаше шанс и ние да се померим на лифта.
Навалицата на Безгог беше потресающа! Като че ли имаше събор. Пространството пред хижата и барчето при езерото приличаше на мравуняк. Много не се задържахме там. Уловихме бай лифт и айде надолу. За пореден път съм разочарован от един младеж на междинната лифт станция. Миналия път не успя да пусне предпазителя на човека с мен та се люлял така си 15 мин, а сега същото на друг от групата. На мен пък ми изпусна седалката, която така зверски ме халоса, че ми разби таза. Вече 3-ти ден имам ужасни болки. Внимавайте там!
На х. Гоце Делчев пихме по една кола докато дойде буса да ни закара и рано рано в 18:30 се прибрахме в Неврокоп. Имаше маниаци на баскетбола сред нас та бързахме за мача с Босна.
Качих малко снимчури да позяпате. Тоя път съм ги направил малко по-големки, че и аз да се померя на качеството дето пускате. Няма само вие да пускате хубави снимки я! Аз да се излагам.
Сега като се кликне и се даде пълен екран излизат като хората.
Гадна работа с тия крака, като знам от портата надолу що за гаден камънак е мани мани. Тая министърка какво прави там сабахле с ракията и мезето бе, лягаше си да спи или тъкмо почваше?
Ами тя дойде малко след нас на хижата. Явно джиповете са ги качили нависоко. Беше рано още, а и обувките и дрехите им не ми се видяха много като за ходене. Ракията и салатат бяха в едни найлонови чанти.
Това с лифта вярно ли???? Ей, ще те утрепят тия, от едното нищо!
Нимезил и аз си нося, но не се е налагало да го ползвам и от много носене сашето така се е протъркало, че ще се скъса! Само здраве да е!
Тая Масларова само аз да не я срещна че каквато ми е "любимка".... , честно ти казвам!
Е, хубави снимки!
Вто Авг 21, 2007 5:56 pm
bialk
Да, този път снимките ги бива! Според мен минималната резолюция за такъв вид снимки е 800 на 600. Всичко под тази големина е глупав компромис за сметка на качеството.
Кофти работа е този лифт на х.Безбог -х.Гоце Делчев. Първо те карат да се трепеш от бързане за да ги завариш /с тъпият им deadline - 16,15 часа/, а после те третират като животно при качването и прехвърлянето.
Вто Авг 21, 2007 6:20 pm
dido
Хубави са му снимките на Speedy, знае той кое от къде се вижда най-убуу
Вто Авг 21, 2007 6:23 pm
Kat
снимчиците са екстра, че и гледките, върховете, езерата. Ей сега разбрах, че езерото Бъбрека - се нарича Бъбрека
А момците от лифта на Безбог и с нас не бяха много любезни. Само двамцата горе на хижата бяха по - усмихнати.
Да, наистина тези на горната лифт станция са симпатяги. Поне с мен винаги са били много любезни. Ми Кате, Бъбрека си е Бъбрека, ама като се преписва в "новите" книги и карти какво да се прави. Кой го интересува кое как е, и дали вярно преписва. В циркуса Чаира 4 от 10-те езера имат имена.
Митко аз се чудя как някой още не се е пребил на междинната. Не ми се вярва да сме имали лудия "късмет" само на нас да се случи. За Масларовица какво да ти кажа. Ако почна да говоря за политика... Дай да си обсъждаме ние тука планината, пък на ония в Народното събрание...
Мустафа, то до 16:15 е в събота. Другите дни е по-зле. До 15:30 кой се качил качил се. В 16 ч. лопват кепенците. За снимките какво да кажа. Знам, че работата е такава 800х600, ама по едно време такова източване падна от сайта, че се принудих да ги слагам мижави едни такива, че и воден знак турих, за сметка на такива като вас дето няма да могат да се накефят. Сега затова ги поуголемих, че и мен ме дразнят толкова малки. Друго си е да споделиш кадъра с останалите и заедно да се нарадвате.
Последната промяна е направена от Speedy на Сря Авг 22, 2007 11:49 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Авг 22, 2007 9:58 am
dido
900 пиксела ги пускам аз на ширина, че стоят добре на монитор 1024х768 резолюция, масова е за момента, макар, че работата отива все-повече към 1280х1024.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети