Фотоспомени по маршрута х. Безбог - х. Демяница - х. Вихрен
След 7-дневно ходене по Пирин се връщам със спомени за прекрасни гледки, леко наболяващи ме колене и препълнена карта на фотоапарата. Пирин определено е предизвикателство за амбицирания да снима - и понеже доколкото съм разглеждала темите дотук, има достатъчно панорамни снимки, бих искала да споделя с вас някои от по-дребните детайли, които срещнах по пътя си и които често не забелязваме, загледани във върховете И все пак, и аз ще започна с няколко по-"мащабни" кадъра.
В района на х. Безбог
Изгрев над езерото Безбог
Слънцето и мъглите бяха в непрекъсната надпревара
Тези мили животинки не бяха особено доволни от присъствието ни...
Красиво
А тази жабка от Рибното езеро бе така любезна да ме изтърпи, докато намеря най-подходящия режим, в който да я заснема
Живот кипи дори по каменистото Конче
Пиринска икебана
Вихрен с пълзящата към него мъгла
[/img]
Пет Авг 06, 2010 1:47 pm
jordy
Интересна гледна точка наистина.
Харесаха ми фотките.
Пет Авг 06, 2010 2:07 pm
albena :-)
жабата е готина
Пет Авг 06, 2010 2:36 pm
In Earnest
Първата - Сиврията с облаците е най-добра!
Добра сесия
Пет Авг 06, 2010 3:01 pm
Velio
и аз гласувам за първта снимка, но всички са екстра
Пет Авг 06, 2010 7:49 pm
Briana
Благодаря ви А всъщност това, което ме впечатли най-много беше, че навсякъде, където минахме, беше изключително чисто - за всичките 7 дни видях не повече от 5 хартийки, хвърлени на земята.
Пет Авг 06, 2010 11:05 pm
nnbs
Супер снимки.
Тези добичета бяха по пътя за Демяница нали
И нас ни гледаха накриво а едно куче дори тръгна да напада.
Чистотата също ме впечатли. Дали обаче е защото хората са станали по-отговорни или след безотговрните минават други, събиращи им боклуците в собствените си раници?
Само кравешките л**** на всяка крачка ми дойдоха в повече. Не е нормално това, говорим за защитени зони, да пазим чисто, да не се опъват палатки дори. Аз съм твърдо ЗА да сведем човешкото влияние до минимум, но това какво е ? Кравите са навсякъде, пасат и оси*** всичко. И това не са кравите от малко семейно стопанство а нечии доста развит бизнес.
Съб Авг 07, 2010 12:02 am
Briana
Към Демяница, да А кучето се оказа много корумпирано - една филийка хляб го отказа от разправии с нас.
За боклуците и аз си задавам твоя въпрос - но пък след като резутатът е, че е чисто, значи поне балансът е изместен в полза на тези, които искат планината да е чиста. За сравнение - Витоша - въпреки организирането на редовни почиствания, боклуците пак се набиват на очи.
Кравите... много са ми симпатични, както и овцете, които пасяха в района на Безбог. На Тевно езеро си поръчах кисло мляко с боровинки, което беше невероятно вкусно Надявам се отглеждането на животни из тези райони да остане в приемливи граници и планината да не търпи повече поражения от нанесените до момента (най-вече престъпното изсичане на гори, гръм да ги удари тия ).
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети