7-те езера
Привет ! Смятам да посета 7-те езера тези дни , като мислех да съм на палатка ( ) до х. 7-те езера .
Чух че е забранено къмпиранено . Вярнолие Някои знаели разписанието на маршерутката от гр. Дупница до л. Паничише Благодаря предварително .
Нед Юли 11, 2010 4:37 pm
celibat
Миналата година - края на август/началото на Септември имаше маршрутка само до Сапарева баня. Оттам може и пеша да си тръгнеш нагоре, не е чак толкова много - към 2 часа до Паничище. Може и по шосето на стоп, ако си много натоварен или не ти се ходи.
Пон Юли 12, 2010 9:52 pm
nhadjinikolov
Регистриран на: 13 Юни 2010 Мнения: 7 Местожителство: В. Търново/София
И аз имах почти същата идея, но с разликата, че избраната хижа е Скакавица.
Редът е:
1. Обаждаш се и питаш хижаря/отговорника, дали е удобно да спиш там, ако имаш разрешение от НП "Рила"
2. Подава се заявление за бивакуване в НП "Рила"
Имай предвид, че отнема известно време(около 2 седмици) за издаване и получаване на разрешението(пращат го по пощата)
Ние обаче може да не отидем, защото единия от инициаторите има здравословен проблем и не се знае дали ще се оправи до утре
Чет Юли 15, 2010 9:23 pm
bobi_bgd
Преди време, на гарата в Дупница, ми дадоха визитката на Калин Гелев, който превозва с маршрутки към Паничище. Това са телефоните от визитката:
Тогава в активния сезон тръгваше маршрутка и от Дупница за влака, който идва от София малко преди 10.00 часа. Ако сега не е така - от Сапарева баня не може да не вървят, а до там почти на всеки половин час тръгват автобуси от гарата в Дупница.
Най-добре обаче си звънни и питай.
Чет Юли 15, 2010 11:55 pm
Velio
и аз имам едно питане, пак за 7те езера и да не отварям нова тема да питам тук
по спомен от х. Пионерска до х. Рилски езера беше към 1:30 ч. през гората. Ако се мине през х. Скакавица, с колко се удължава ходенето?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети