Въпреки лошите прогнози на Емил Чолаков за времето в планината,ние(аз,майка ми и приятеля ми)решихме ,че ще осъществим подготвената разходка из Стара планина.И така на 23.06.отпътувахме от Варна за Габрово.В дъжд и мъгла стигнахме х.Узана,бяхме само ние и хижаря-това се дължеше на лошото време.Хапнахме,стоплихме се и се започна едно мислене,дали си заслужава да продължим с плана към х.Мазалат или да се връщаме.Легнах си с надежда за хубаво време на следващия ден.Но...природата беше на друго мнение,валеше силно и от мъгла нищо не се виждаше.Мнозинството от групата беше на мнение да се върнем от там,от където сме дошли.На мен това никак не ми се хареса.Успях в продължение на 40мин.колкото траеше закуската да ги убедя да продължим и тържествено обещах,че ако вали се прибираме от х.Мазалат.Така продължихме да вървим в дъжд до хижата,след което спря да вали,и като се почна едно недоволство защо не сме тръгнали по-късно,че да не се намокрим(няма угодия). Вечерта пристигнаха 4 мъже от Пловдив(набори на майка ми)опитахме си ракиите,посмяхме се и айде по леглата.На следващия ден дъжд нямаше,но пък вятър в изобилие.Аз бях благодарна за това,че ще успея да се насладя на този панорамен маршрут х.Мазалат-х.Тъжа.Цялата групичка се изкефи,а аз като една досадница не спрях да повтарям,че моето решение да продължим е било правилното.Да не забравя да похваля Гошо за дървенията,която е наредил в хижата-станало е супер.И така с добро настроение стигнахме х.Тъжа,където веселбата продължи благодарение на Чочовата ракия (много подобрения е направил Чочо в хижата-евала).След обсъждане между нас,решихме,че майка ми няма да издържи качване на Ботев и поехме към село Тъжа.Разгледахме Кадемлийското пръскало,минахме екопътеката "Бабското пръскало"и вечерта пренощувахме в х.Русалка.Трябваше да се прибираме към Варна(почивките свършиха )поехме по пътя за селото,срещнахме една кошута и стадо диви прасета,които аз не можах да заснема,поради бавните си реакции После настана едно чакане на гарата в Казанлък(влака е 01.47ч.)но не ни пукаше,защото разходката ни беше фантастична
снимчоци: http://didipav.snimka.bg/mountain/stara-planina-23-06-27-06-2010g.514020
Сря Юни 30, 2010 1:16 pm
Niksi
Брее..ощъка го ти Централния Балкан
Браво на майка ти. За възрастта си много добре се е справила жената. Повечето млади имаше да мърморят при такъв преход. Явно добре си я тренирала
Сега остава да атакувате Рила и Пирин
По-здрави...и до-скитане.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Поздрави за куража да тръгнете по Балкана, въпреки прогнозите и да продължите, въпреки лошото време! Поздрави и за хубавите снимки! Като ги гледам - така ми се ходи там, но моята компания вече втора седмица се отказва, заради лошите метеорологични прогнози!
Сря Юни 30, 2010 8:34 pm
Joro
БраУ бе! Все още се намират хора, които да ни отсрамяват в момент, когато почти всички варненци вече се пържат по местните "туристически" дестинации! Ще трябва и аз да устискам още няколко седмици, после каквото сабя покаже- или на запад, или на юг.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети