Разбрах, че от село Розино до х. "Ехо" и от град Клисура до х. "Ехо"преходът като времетраене е един и същ: 4:30 часа. Все пак откъде е по-добре да се тръгне, от Клисура или от Розино, кой маршрут е за предпочитане, за човек който ще минава за пръв път ? Благодаря предварително ако някой ми отговори.
За предпочитане е да тръгнеш от там от където ти е по удобно (в зависимост от това от къде идваш и с какво пътуваш) без значение , че ще го минаваш за първи път. Ако пътуваш с влак , пътеката от Розино тръгва направо от гарата.
Не съм сигурна, но ми се струва, че от Розино е по - близо!
Пет Юли 16, 2010 11:12 pm
kaboul
Регистриран на: 14 Юни 2009 Мнения: 35 Местожителство: Мьонхенгладбах
В сряда слязохме в Клисура - има едно безкрайно вървене по трошляк точно над града, а преди това слизането по склона към Зли дол е също твърде неприятно! Чини ми се, че едно евентуално качване оттам ще поизпоти доста хора ...
Като цяло все пак бих предпочел подобен вариант, заради гледките, които се откриват след Розинската мандра - за разлика от пътеката от Розино, където все си сред гора.
Иначе тези 4.30 часа са твърде пожелателни
Съб Юли 17, 2010 6:07 pm
Gamina
На мен лично качване от Клисура и слизане в Розино ми е по-приятно
Но всеки с предпочитанията си
Според мен от Розино! Ще имате по-малко проблеми.
Аз от Клисура за където и да тръгна, все нещо не ми върви...Миналата седмица изкачих единия хребет от магистралата без пътека, оказа се че е най-неприятния. Всъщност тръгнах по пътеката за х.Ехо и точно преди да излезе на пътя забих нагоре в гората.
Ето един пресен поздрав от Клисура:
После се върнах по този хребет - песен!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Юли 19, 2010 5:43 pm
bluegod
хижа Ехо
Да се включа и аз по темата.Искам да попитам по-запознатите възможно ли е да се стигне до хижа Ехо от Шипково,или вариантите са от Рибарица или от Чифлик?Моля помагайте ако знаете.
Вто Юли 20, 2010 11:08 pm
JimBoj
Може и от Шипково ама си бая драпане
Ако е от самото Шипково първо се качва до Васильов от там по едно странично било се тръгва по една пътечка която принципно се води за Козя Стена излиза на пътеката между Козя и Ехо, но така или иначе може и за Ехо.... ама ако не се спи на Васильов Става доста дълоооооо., другия вариант с траноспр да се стигне на най високот място между Шипково и Рибарица на дясно е черен път за Васильов, а на ляво може да се търси пътеката за Козя стена и ще се икономисат 2-3 часа ходене
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети