Мрачни, но все пак пролетни снимки от два кратки похода
Бих искала и аз да се включа в "съживянето" на родопския раздел във форума с последните ми снимки от два похода по баирите над Асеновград. И в двата маршрута няма някакви екстремни тръпки и изкачвания на върхове. Обожавам магията на пробуждащата се природа и това са опити да я почувствам.
Всяка година на Цветница правим този преход от Асеновград през изоставената и полуразрушена хижа Момина сълза до Бачково и Бачковския манастир. Тази година Цветница беше твъде рано - 28 март, денят беше мрачен и дъжда добре ни понамокри въпреки дъждобраните. Над дефилето на р. Чая, където върви пътеката по стар римски път, само тук - таме някой плодни дръвчета бяха разцъфнали и грееха на фона на забулената в мъгли планина.
Дефилето на Чая и Асеновата крепост:
Друг поглед към Асеновата крепост:
Параклисът "Св Никола", до х. Момина сълза
Природата още не е събудена:
Към дефилето на Чая:
Бачково:
Втория поход беше до рида Лалебаир на 18. 04. По средата на април зеленото вече превзема родопските баири, а поляните на рида бяха покрити с килими от пролетни цветя:
За това, и аз не съм определила времето, като лошо, но някък - на пролетта по й отива, когато грее слънчице! Иначе - красотата е навсякъде в природата, стига да имаш очи да я виждаш!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети