Привет,
някой може ли да ми даде подробности за маршрута? снежна покривка, трудност, лавини и така натам . . и насам
поздрави
Вто Апр 13, 2010 8:04 pm
Весела Ягодова
Здрасти. не мога да ти помогна с цялата нужна за теб информация, но ще кажа това, което знам, тъй като съм минавала участъка от хижа "Паскал" до хижа "Планински извори".
След хижа "Паскал" следва стръмно (!!!) качване до вр. Косица, където, ако е ветровито по принцип, там ще е два пъти по-ветровито. После следва вр. Паскал. Билото след вр. Паскал е доста разлато, коловата маркировка не е от най-добрите, при мъгла съществува реална опасност от изгубване. В момента времето е доста динамично...така че...
Хижа "Планински извори", предполагам знаеш, че е изоставена, но ако се наложи, можеш да се нощува аварийно. Ние нарочно нощувахме там, но това е друг въпрос.
Платото, така ще го нарека, на което се намира най-вискоко разположената хижа в Стара планина, или поне останките от нея, ако има сняг, ще е яко газене.
От Паскал до Бенковски не ще да е никак кратък преходът.
За снега и останалата част от прехода, питай някой друг.
Например, Друм
Ето линк, който може да ти бъде полезен.
http://tsvetomir.snimka.bg/mountain/kosica-vejen.221313
Сря Апр 14, 2010 4:18 pm
Niksi
Чак пък лавини...по това време. Едва ли.
То и сняг може да няма. Особено пък по-южните склонове. Или ако има, ще е слаба работа, и то главно билните части. Особени трудности в този участък няма. Трамбоваш си, и тва е...
Но определено времето е доста динамично тия дни - това го предвиди.
Успех
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Сря Апр 14, 2010 6:12 pm
ferdi_mruvkata
за жалост неможах да го направя тези почивни дни, няма да мога и тези и следващите така че за след 2 седмици съвсем ще се е стопил снега
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети