ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Един зимен Полежан
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Един зимен Полежан
Автор Съобщение
БОШУЛЕЦА

Местожителство: СОФИЯ

Мнение Един зимен Полежан Отговорете с цитат
Неразбрах чия беше идеята за там, но от многото кандърми накрая само двама успяхме да тръгнем.Решихме да пътуваме след работа зада пестим време.Само че хроничният ми заплес ,ме изпрати на съвсем различно място от уговорената среща.Та въпреки забавянето, по късна доба пристигнахме на хижа Гоце Делчев.Последва обичайната суетня с багажа и понеже запърви път слагам снегоходки, съм докарал такъв умен поглед.

Времето беше доволно приятно, и въпреки стръмната писта за два часа и половина пристигнахме на хижа Безбог.Последва хапване и пийване и беж по леглата.В късната утрин дочакахме Жоро-Неврокопски и заедно хванаме нагоре.Изуми ме факта чесе движим по езеро,но потова време легът трябва дае доста дебел.

Решихме да оставим Безбог за следващия ден ,въпреки че минахме съвсем близо под него.

Времето обаче бързо се разваляше и мъглата взе дани натискаЕтого и големия Страж.

Качихмесе в силен но сравнително топъл вятър,така че нямаше много тракане на зъби.

Гледки липсваха, но това е допълнителен стимул дасе отиде пак!Върнахмесе доволно рано и понеже нямаше какво дасе прави, Дидо и Жоро отидоха да полегнат,пък аз се заех с задачата да сведа до минимум алкохола в хижата.Пекарах ноща пред камината и на зазряване всепак реших да поспя малко.

Насутринта всички възможни ветрове бяха заети с размножаване, и единственото което ни оставаше -бе да минем през Безбожка тумба.За беда обаче -точно на междинната станция на лифта се разсеях ,и стъпих накриво,тасе наложи ,вече в софия да потърся услугите на друг тип фотография.

Ето останалите снимки: http://picasaweb.google.bg/boshuleca/Polejan#

П.П. Надявам се, че съм бил полезен. Не съм сигурен за втората снимка.
Вто Фев 23, 2010 5:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
ЦЦЦЦ - леле това ребро към Мангър тепе Shocked
Аууу как ми се приходи тамо

Вто Фев 23, 2010 7:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Дано новините от другия тип фотография да са били оптимистични и да няма проблеми с крака. Показването на снимки от пикаса е малко майсторлък. В една тема за публикуване на снимки Поли го е обяснила -> http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=210 Хрърли едно очо и няма да имаш проблем следващия път.

Поздрави

ПП: Тия всички бирени бутилки от снимката ти ли ги напълни с въздух!?

Вто Фев 23, 2010 9:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
irina

Бошулец, ама ти отиват снегоходките , да знаеш! Laughing
Сря Фев 24, 2010 1:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Айде и аз да се включа - страхотно ходене се получи въпреки липсата на гледки. В петък вечер с Бошулеца захапахме здраво пистата от х Гоце Делчев и за 2:30 часа бяхме на х. Безбог, в около 2:00 сутринта. В събота се присъедини Жорката от Неврокопъ за да формира идеалната за ходене група. Нейде под Безбог забрахме една групичка с Вили от Радомир и в ранния следобяд вече бяхме на Полежан. До около 2600 нещата бяха съвсем прилични. Оттам нагоре влязохме в облак и си е** ... вие знаете какво Very Happy

Оставихме в. Безбог за неделя. Неделята се оказа по-ветровита и мъглива от събота, Безбог беше в мъглите и решихме, че не си струва зора да бъхтим нагоре без гледки. С една дума - резервирахме още едно идване тук, в ден с добра видимост, за голям кеф. За да не сме капо, направихме слизането през в. Безбожка тумба надолу до междинката на лифта. За нещастие последната стъпка на Бошулеца преди ски-пътя се оказа фатална за крака му, той продължи надолу с лифта и пропусна да се изкефи на Високата ела.

Малко снимки и от мен:

На превала, Безбог е яко натежал от сняг, Полежан се види все още ...

Яката агитка

Един Страж стърчи ...

Ръбчето ни чака, оттук нагоре гледки няма, само виелица и студ горе на върха

Шляем се по Безбожка тумба в неделната виелица

Всички снимки можете да видите в галерията

Последната промяна е направена от dido на Пон Дек 25, 2023 3:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Фев 25, 2010 12:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
elena

Местожителство: Г.ДЕЛЧЕВ

Много приятен поход сте си организирали, преживяли сте зимна виелица, газили сте сняг, пили сте бира и т.н.......Какво му трябва на човек, особено планинар?

Чет Фев 25, 2010 5:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес MSN Messenger
koce

elena написа:
Много приятен поход сте си организирали, преживяли сте зимна виелица, газили сте сняг, пили сте бира и т.н.......Какво му трябва на човек, особено планинар?

Трябва му планинарка.

твойта прелест,
ах, те имат край.
Чет Фев 25, 2010 5:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kat

Коце, на теб само планинарки са ти в главата. Very Happy Пусни една обява, белким някоя се обади Wink

Браво, убави снимчи. Тоя ръб, откъм циркус Перлеш, дето качва Полежан, ми е любим Punk

Чет Фев 25, 2010 7:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
dido

Ъъъъм, май няма такъв ръб откъм Перлеш за Полежан ...

Чет Фев 25, 2010 7:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Kat

да бе, моя грешка, че не се изразих правилно. Ръбът от към север, демек тоя

Чет Фев 25, 2010 7:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
БОШУЛЕЦА

ХИ-ХИ Това за туристката, ме уби от смях.Добре казано Коце, ама всички екстри накуп биха направили живота съвършен а обикновенно нее така.Иначе крачето е добре и скоро ще ходя. Сори за туземният ми подход със снимките,ама щесе науча.
Кате, напълно споделям възторга ти от ръбчето и даже още едно зимно ръбче мисе върти в галавата-ама никой неще дасе навие за там.Обещалисами и ще чакам колкото е необходимо.
Иначе идеята за туристката страшно ми допада! Ще взема да пусна мейл за контакти.
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Щегичка
Чет Фев 25, 2010 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Kat

Илия, позачудих се малко кой ръб искаш да минаваш и за кой става въпрос - според мен е Кончето. Познах ли Cool

Съб Фев 27, 2010 12:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
БОШУЛЕЦА

Определено позна Very Happy Щемисе да мина Джамджиеви скали и кончето зимно- но искам даго направя с някой по опитен от мен.
Вангелееееееееее стягай се!!!!!!!!!!!
Съб Фев 27, 2010 3:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vili*

Местожителство: Радомир

Здравейте и от мен! Този преход го бяхме замислили от отдавна, но изчаквахме подходящо време!? Уви не го уцелихме пак и все пак добър преход се получи! Идеята беше да качим Безбог, Полежаните и ако имаме още време и сили да се качим и на Газей, като прибирането щяхме да го правим същата вечер пеша до хижа Гоце Делчев! Но.. уви, плановете ни се пообъркаха от силния, бих казала ураганен вятър и мъглата обвила Полежан! На практика аз се бях отказала още на връх Безбог, защото не виждах смисъл да се боря с вятъра, но групата успя да ме навие и така до малко под самия връх на Полежан! Като се качихме сутринта на хижата с лифта в столовата видяхме Дидо и групата му, които също имаха намерение да атакуват Полежан и така след като качихме връх Безбог и се спуснахме от него към Полежан се присъединихме към тях! Радвам се, че Боян от нашата група успя да качи връх Полежан с групата на Дидо, а ние се отказахме малко преди да стигнем до върха... Това се оказа добро решение, защото успяхме да хванем лифта в края на работното му време и не ни се наложи да слизаме пеша в размекналия се сняг!

Ще пробвам да сложа и снимките, незнам дали ще успея!?
http://picasaweb.google.bg/villil.nik/BezbogStobPiramidi?feat=directlink
Пон Мар 01, 2010 12:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Една седмица по-късно - неуспешен опит Отговорете с цитат
Ай да не пускам нова тема - една седмица по-късно се опитахме до Полежан, но дори до Безбог не стигнахме - духаше ураганен страничен /СЗ/ вятър.
Гледки поне имаше много.
Стражи:

Рила и в.Конарево:

в.Безбог - сняг има много - клеко го нема:

хижата и Рила:

Всичките снимки

Пон Мар 01, 2010 1:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.