Малкият мост от Чудните мостове
Посещавали ли сте Малкият мост от групата на Чудните мостове(на много места се пише погрешно, че мостовете са два, а всъщност са три) Знам само, че е понорна пещера и че не е проучван подробно. Има ли нови изследвания? И как човек може да стигне до него?
Чет Юни 26, 2025 6:26 pm
vaskoo
На практика има един скален мост, този над хижата, дето пътеката влиза под него.
На 100 метра надолу по реката, същата влиза в пещера, където малко след входа пропада из цепките надолу. Водата излиза на повърхността на 15 минути надолу по дерето. Впечатлително е напролет, когато има вода в това дере и няма трева по ливадите. Някъде в началото на века ходихме по склона под хижата надолу, беше гадно слизане.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Чет Юни 26, 2025 8:46 pm
tortomanin
За мен Чудните мостове са домашна забележителност, но щом има нещо за уточняване, готов съм да помогна. Направих ей сега едно албумче с разяснения в тази посока, дано ви е достатъчно.
https://photos.app.goo.gl/prk4zvDqNEvEyHFq5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети