ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Моля, ако някой има път към Разлог и Банско да ме осведоми
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Предишната тема
Следващата тема
Моля, ако някой има път към Разлог и Банско да ме осведоми
Автор Съобщение
nickbaizel

Местожителство: София

Мнение Моля, ако някой има път към Разлог и Банско да ме осведоми Отговорете с цитат
Колеги, когато някой от вас планува да ходи посока към Пирин(Разлог, Банско и пр.) и разполага с транспорт-да ме уведоми. Необходим ми е транспорт до Предело и връщане обратно на следващия ден-основно за транспорт на материали(боя на спрей, няколко триона и др. подобни) Плащам си бензина-не че нямам пари за автобус, но връщането от Предела е КОШМАР(лично изживяване) Искам да довърша маркировката между хижа Предел и връх Пирин-поне частта, която още не съм маркирал и съответно да освежа вече направеното. Единствено и само транспорт-работата ще си свърша сам. Мога да карам кола, но за съжаление все още нямам своя. Вайбърът ми е 0899314235
Съб Мар 29, 2025 8:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Какво остава за маркиране?

Съб Мар 29, 2025 11:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nickbaizel

Мнение между двете поляни Отговорете с цитат
Между двете поляни-това е останало за маркиране. На втората(горната поляна) е последната вода. По-надолу има и един камък, на който има стрелки(или поне ги имаше) за върха и хижа Предел(не е правено от мен). Там на един пън и вързано едно стара стоманено въже(предназначението е неизвестно)-ръждясало, вързано на двойна примка. Нагоре по камънака-маркировката ще е от парчета керамика(готови и боядисани) и ще ге залепя със строителен силикон(вече закупен). Но това по камъните ще е за втория път. Едно по едно. Табелките пък ще са за третия. Все пак не съм магаре
Съб Мар 29, 2025 11:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Нагоре над последната вода, какво е положението с клека по камъните?

Нед Мар 30, 2025 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nickbaizel

Пътеката личи. Има няколко корена, които лично ще клъцна. Най-големият проблем е много бавното набиране на височина. лъцна. Над хижа Моравица е много по-лошо
Нед Мар 30, 2025 1:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nickbaizel

https://www.youtube.com/watch?v=6NdDU6MeDg0 1:58 тук. Но не се качват по пътеката от хижата, а откъм Кулиното. На 2:09 са корените за махане
Пон Мар 31, 2025 11:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

nickbaizel написа:
https://www.youtube.com/watch?v=6NdDU6MeDg0 1:58 тук. Но не се качват по пътеката от хижата, а откъм Кулиното. На 2:09 са корените за махане

Да, имам някакъв спомен точно за тоя супер оплетен и дебел клек по камъните.
Ако приемаш помощ, може да се качим някакси с правилните инструменти, да клъцнем това криво нещо на камъните и след това да спуснем надолу за почистване.

Каптажът на завоя високо над Кулиното изглежда добра стартова точка, само дето някой трябва да върне колата долу.

Пон Мар 31, 2025 11:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nickbaizel

Приемам помощ, разбира се. Аз и заради това пиша. А и аз имам бензинова-Черната Мери. Че ония корени са от типа-"Счупи си нещо" голяма гнус е. И не е за брадва или обикновен трион. Доброто е, че като се махне веднъж клекът се дърпа или расте много бавно. Не съм се качвал от Кулиното-само съм слизал веднъж оттам и то не заради друго, а защото беше зимата в един сняг и тогава маркировката беше само в бяло(кой идиот я беше направил не разбрах-нарядко и само в бяло, макар и нестандартна моята е на често и в синьо) От хижата трябва да се знае откъде да се хване-преди не беше така, ама един местен си загради двор точно на пътеката(не много законно) но нагоре си личи-не че не е джунгла, но съм си дал труд да маркирам начесто и в по-голям размер от стандартния 10х10х10-тоя размер никаква работа не върши, ако гората е гъста(проверено лично и на терен). Десертът:
https://www.youtube.com/watch?v=lqd90HzTbTg&t=3s
Откъм хижа Моравица. Може да се каже, че над Предела направо се обира каймакът. По отношение на клек е в ПЪТИ по-лесно!
Пон Мар 31, 2025 4:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Ще го направим тогава, най-добре след средата на май.
Пиши тука като наближи.

Пон Мар 31, 2025 5:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nickbaizel

Ще пиша със сигурност. Като става дума-минавал ли си между Черната вода и Синаница-навремето е имало някаква пътека, дори веднъж намерих няколко изтрити букви на един камък точно на Черната вода-беше очевидно, че е пишело "Синаница" на част от картите тая пътека я няма.
Пон Мар 31, 2025 5:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Минавал съм на няколко пъти.
Пътеката я има на BGMountains, кафява маркировка. Много слабо ползвана, едва видима на поляните - завзета от треви. В горите се вижда по-добре. Била е зле маркирана с кафява боя, стандартна марка. Сега е до голяма степен изличена.

Пон Мар 31, 2025 8:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nickbaizel

май това ще е следващият проект.
Пон Мар 31, 2025 8:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Пишете ме и мен.

Вто Апр 01, 2025 8:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nickbaizel

още по-добре да сме повече хора. зарибяващо е. районът е интересен. според мен е имало време и е било време, когато е било много по-оживено. Навремето хижарят на хижа Предел ми разказа, че тя е строена(1985-1986 година) да е като междинен пункт-като се слиза от Капатник на Рила, да се спи на някакъв заслон по-нагоре и после да се мине по билото до Даутов и хижа Яворов. Но и да са правили опит да правят заслон нагоре, няма никакви следи от него. Много диво място
Вто Апр 01, 2025 9:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

А, ние традиционно сме по дивотиите.

Вто Апр 01, 2025 12:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.