Вчера, 9 ноември 2024 г., забелязахме една преспа на северозападните склонове на Додов връх в Урдиния циркус:
Отдалеч изглежда като да е от (поне) миналогодишен сняг/лед. Някой би ли могъл да сподели многогодишни наблюдения?
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Нед Ное 10, 2024 6:52 pm
kaloyanv
Ведрин, според мен това няма как да бъде. Най-вероятно е някакво локално петко съчетано от скали и образувал се лед + скреж .. Точно на северните склонове на доста места имаше такива петна и се оказа че е участък с трева или някаква комбинация .. Казвам го понеже и аз наблюдавах подобни неща точно вчера ...
Ама не мога да се закълна разбира се ..
Нед Ное 10, 2024 8:41 pm
МиткосваМ
Здравейте!
Многогодишни наблюдения чак нямам, но там си е пряспата - точно миналата година, през септември (също есенно, макар и по-рано, и също след сравнително безснежна зима), я наблюдавах. Сняг си е, а мисля, че и в предишни години съм я мервал в сянката под върха - мога при достъп до снимките си да сравня за по-сигурно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети