Питане за върхове
Здравейте,планинари!
Миналата седмица качихме с групата Мальовица.С малко дъжд и лека градушка успяхме,лежерно,с много почивки,по класическия маршрут.Отне ни 11 часа.След качването до Втора тераса пред нас се изправиха изключително красивите върхове от циркуса.Може ли някой да даде инфо точно кой кой е?Със снимка би било най-удачно!Благодаря!
Вто Юли 30, 2024 8:02 am
tortomanin
Уфффф.... Върховете ги знам, ама съм назад с технологиите да надписвам снимки.
Ако никой не ви надпише снимчици, ще трябва да използвате ум, туристическата карта и Гуглю.
Бил съм във вашето положение преди 30 години, нещата се наместиха.
Вто Юли 30, 2024 10:12 pm
milen_kb
Регистриран на: 14 Авг 2010 Мнения: 87 Местожителство: София, Габрово
В общи линии от Втора тераса, ако гледаш на юг (т.е. качваш се от хижата към върха), то:
- отдясно (на запад) от терасата са склновете на вр. Малка Мальовица (кота 2616 м).
- точно на юг са петлите (няколко вреъхчета), след тях в малко в ляво най-високото е вр. Орловец (2686 м).
- отляво (на изток) от терасата са склоновете на Камилата (2621 м).
Здравейте,планинари!
Миналата седмица качихме с групата Мальовица.С малко дъжд и лека градушка успяхме,лежерно,с много почивки,по класическия маршрут.Отне ни 11 часа.След качването до Втора тераса пред нас се изправиха изключително красивите върхове от циркуса.Може ли някой да даде инфо точно кой кой е?Със снимка би било най-удачно!Благодаря!
Ето една 'класическа' снимка, на най-впечатляващите върхове по маршрута.
Чет Авг 01, 2024 6:24 pm
panzer6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети