м ддааа Цена : 392,00 лв от нашите срещу Price: £110.00
дата За единици валута Лева (BGN)
20.01.2010 1 2.250150
или Цена : 392,00 лв от нашите срещу Price: 247,52
т.е. близо 60% повече
ЗАЩОООО??? Каква е икономическата логика в по богата държава да се предлагат по качествени неща на по ниски цени? А в по бедната дай ги одерем ако може двойно да им вземем!!
Чет Яну 21, 2010 12:37 pm
ribar
Па кой те кара да пазаруваш от БГ?
Има толкова много сайтове за екипировка по цел свет!
Требва ти само една VIZA карта и пазаруваш!
Или бъркам нещо?
........................
ЗАЩОООО??? Каква е икономическата логика в по богата държава да се предлагат по качествени неща на по ниски цени? А в по бедната дай ги одерем ако може двойно да им вземем!!
Не че ги защитавам БГ магазините.
ЗАЩОТО там се продават по 100 чифта от номер на модел, а у нас по макс. 5 бр. на месец примерно.
Там печелят от оборот, тук от надценка.
Там държавата се бори по-ефективно с монополистичните незаконни уговорки м/у отделните фирими-търговци и защитава конкуренцията, а тук не.
... и др.
Като гледам трябва да има 1 магазим който да рабори по западния модел и ще се обърне каруцата То това не е само до туристическата екипировка се отнася. При фототехниката е същата работа.
ХУБАВИ обувки за Цена 190лв/ за членове на дружеството...
туристите трябва да се организират за доставки от вън на разни хубави неща, на хубави цени ...
Пет Яну 22, 2010 2:04 pm
ferdi_mruvkata
и другия проблем е че май нещата за българския пазар са с по кофти качество от тези за по "циливилизованите" страни
примерно едни маратонки купени от УСА изкарват мнооого повече от същите купени в бг.
Пет Яну 22, 2010 4:48 pm
Niksi
Нормално - българите като второ качество хора /европейци, и т.н./, получават и второ качество стока.
Такава е логиката...
Абе важното е да ни е вътре...
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Пет Яну 22, 2010 5:27 pm
dido
Ами второ качество са ни търговците по-скоро. Слава богу, че има достатъчно надеждни варианти за покупка отвън вече.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Яну 22, 2010 6:11 pm
Pssiho
Наистина като четох коментарите и въпросното питане ме хвана яд....Наистина се радвам, че има онлайн пазаруване. Конкуренцията в България наистина е занижена на минимум...
Съб Яну 23, 2010 1:31 am
Caka1ueB
Ще се опитам да отговоря в качеството си на икономист и като човек който има намерения да стартира електронен магазин за планинска, алпийска и др. екипировка.
Цените в България са високи именно, защото повечето търговци имат реална площ магазини и издръжката на тези магазини е значителна. Респективно те печелят от цена, а не от оборота. Друго, които има е че повечето вносители за България имат електронни магазини и така например ако фирмата Х е вносител на марката Мило да кажем аз като търговец изисквам от вносител ценова листа на стоките които имат на склад. В предоставената листа е написано, че има препоръчителна цена, която за повечето търговци е добро стъпало и те продават на тази цена... това за мен е картелно споразумение за сметка на крайния потребител, нестига че ДДС-то е за сметка на обикновенния човечец, ами и надценки които тръгват от 30% и стигат до над 100% за някойс токи и артикули. Така например съвсем скоро за една известна марка няма да казвам коя ми казаха, че немога да я продавам, ако не съм я закупил от тях... като казах на адвоката ми човека сеизсмя, защото в ЕС има свободно движение на хора ис токи и никой неможе да ми каже на мен като търговец от къде ще зареждам стоката си... така че това е причината приятели на планината... има неформално споразумение за препоръчителна цена и наистина огромни надценки... сега като си правя ценообразуването на моя магазин, всички стоки които се продават в повечето магазини при мен излизат с 10-15% на по ниска цена, като в крайната цена която аз предлагам и е с 10-15% по-ниска се ползва и безплатна доставка... и пак имам печалба но не в тези големи проценти разбира се... това е... в България има грешна политика за желание за бързо забогатяване и печалба от цената, което е тотално сбъркан подход...
Нед Яну 24, 2010 11:46 pm
polezan
Икономическата логика е че ако има кой да го купи на висока цена, все ще се намери и кой да го продаде. ХУбавото сега е, че пазара е глобален и всеки може да си купи откъдето си поиска. Но те и англичаните могат да се разсърдят, как в един магазин в България (с по малък оборот) продават яке, по евтино отколкото при тях
А и раницата не беше налична, за якето в стената не съм проверявал!
А иначе и мен ме било яд когато си взема нещо и след това го намеря доста по евтино в някой сайт. Опивам се да проверявам предварително, но се случва да отида подготвен и да си тръгна с нещо друго.
Нед Яну 24, 2010 11:55 pm
JimBoj
Ами аз дължа извинение на българските търговци!
Погледнах в официалният сайт на Deuter и се оказа, че цените са подобни в цяла Европа, е вярно в Германия са малко по евтини от колкото при нас, което може би си има някаква търговска логика. На острова цените са най пъстри, може да има и сайтове ментета знае ли човек?
в този са най- фрапиращо ниски:
Ако някой знае нещо за този сайт, може да сподели наблюдения?
Пон Яну 25, 2010 5:20 pm
slavei
Caka1ueB написа:
... всички стоки които се продават в повечето магазини при мен излизат с 10-15% на по ниска цена, като в крайната цена която аз предлагам и е с 10-15% по-ниска се ползва и безплатна доставка... и пак имам печалба но не в тези големи проценти разбира се... това е... в България има грешна политика за желание за бързо забогатяване и печалба от цената, което е тотално сбъркан подход...
Извинявам се, но аз като човек без икономическо образования не мога да разбера какво искате да кажете.
Ако правилно съм разбрал магазините имали големи разходи за площ, персонал, ток, охрана и тн... надценките започвали от 30 %, стигали до 100% и тн... и тн..
А в крайна сметка вие ще продавате чрез електронен магазин и то само с 10-15 % по-ниска цена. По груби сметки излиза, че вие ще работите с по-големи надценки. Няма как да не се сетя за поговорката "Крадеца вика - ДРЪЖ КРАДЕЦА!"
Отделно не малка част от клиентите на спортните магазини ползват отстъпка от 10% покрай членството си в спортни клубове, федерации или други организации свързани със спорта.
Вто Яну 26, 2010 10:13 pm
Caka1ueB
До Slavei
Незнам как правите "грубите сметки" с уговорката, че сам казвате че нямате икономическо образование, но за да визуализирам казаното от мен ще дам пример: челник от марката Petzl Tikka2 Plus с надценката която ме удовлетворява мога да ви го продам на 64,00лв., раница Translap 75 Litre Ferrino отново като пример с добавена печалба към доставната цена, мога да ви я продам на цена 160Лв като цените са с ДДС крайни... при първия пример разликата между цената която ви предлагам и най-ниската цена известна ми поне на мен е 6лв., а при втория пример с 15лв. така че тези разлики съпоставени с доставната цена, са точно тези начални проценти за които ви говоря, още повече че например ако не е издаден фискален бон както може да се досетите печалбата от стоката се увеличава с още 20% от дължимото ддс.. така, че поговорката за крадеца е неприложима тук... още повече че съм далеч от желанието за реклама а просто изразявам мнение на много потребители... впрочем вашето мнение навява съмнения в мен по отношние на вашета добронамереност към потребителите, защото с риск да се повторя грубите ви изчисления незнам на какво се базират, а и не искам да знам, не се засичат с примерите които ви давам. какво по-добро за вас като потребител ако имате още една възможност за да направите покупка на още по-достъпна за вас цена? подобна реакция ме кара да си мисля, че вие нямате интерес от ниските цени, а ви устройват сегашните цени които продължавам да поддържам тезата си че са завишени значително и базирани на т.нар. "препоръчителни цени" на вносителя което като млад чокек работещ върху докторат по икономика ви казвам, че е легална възможност за картелно (може би е пресилено значението на думата) споразумение... тук слагам край на възникналата полемика с вас и ще се радвам ако за посочените от мен артикули представите примери от интернет на български търговци предлагащи по ниска цена от посочения от мен пример... за самият мен ще е също от полза.. желая ви успешен ден и надявам се да не приемате защитата на тезата ми като лична нападка към вас...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети