Моля за малко помощ кое от двете е по-добро?
Благодаря предварително!
Водоустойчовоста и дишаемоста на второто е по добра от тази на Bergans стига да отговаря на истината защото доста от марките послъгват за тези неща,мембраната също не е лоша на Zajo ,ако ще е за гъзария е все тая.......
Bergans обаче си е сриозна марка и предполагам ,че това което са написали в описанието отговаря на истината и може да се довери човек.
Последната промяна е направена от bebo79 на Пет Сеп 08, 2017 6:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Сеп 08, 2017 5:22 pm
meridi
Re: Избор на яке
Не е за гъзария. Искам добро яке, което да ми върши работа за зимни преходи най-вече! Не държа на марки!
Пет Сеп 08, 2017 5:44 pm
bebo79
Re: Избор на яке
meridi написа:
Не е за гъзария. Искам добро яке, което да ми върши работа за зимни преходи най-вече! Не държа на марки!
За зимата в планината ако си само по това тънко яке на Zajo .......не знам до колко ще ти помогне.
Спокойно, ще помогне, аз знам. Със съответните меки дрехи под него според условията.
Пет Сеп 08, 2017 7:39 pm
meridi
radi написа:
Спокойно, ще помогне, аз знам. Със съответните меки дрехи под него според условията.
Именно! Знам с какво да го нося и имам достатъчно качествени дрехи за отдолу. Трябва ми точно такова яке, а не с дебела подплата! Затова съм се насочила към тези, но не мога да преценя кое е по-добре и затова питам.
Зайото е с по-добри параметри-ако има се вярва...аз примерно не вярвам че симпа-текс мембраната,която използват в някои свои модели има 40000мм-при интензивни дейстия даже кожата ти се"задъхва" кво остава тва дето тя пуска да мине през 2(минимум)слоя и да се "изпари" през якето...-не на мене тия!!!
Пет Сеп 08, 2017 9:42 pm
аngel
Яке под 570 - 600 грама е един вестник, от много тънка външна материя - 50 Д / дениера май беше мярката / му е дебелината на Заю - отбелязана е и тя е важната. Тия показатели във водни стълбове, дишаемост и други, всеки си пише както иска и нищо реално не означават. От личен опит - такова тънко яке едно че се гъне, и седи постоянно сбръчкано и не защитава от вятъра, второ мембраната му при това гънене се разлепя и пада бързо. Даже за лятно не бих взел такова. Гортекса или мембраните първо се разлепят на рекламните надписи, тъй като там гортексо е прекъснат и върху тях слагат обикновена допълнителна лепенка отдолу, даже и най-реномираните. Колкото по-малко емблеми, по-добре - а Заю виждам, че са му бродирани емблемите директно - най-лошото възможно решение, точно там започва разлепянето. Имат и една бродерия на яката, трета емлема, те си така вървят. Изглежда безобидно положението с тези емблемки, ама като почне да се разлепя цялото яке от тях, тогава го разбираш проблема. Б- с явно затова са сложили емблемата на втори слой.
По-тежкото ще върши добра работа, над 700 гр. е добро за зимата. А и марката е много по-реномирана от Зайко, за същата цена. Б.нса са и го снимали зимата, като зимно яке. Ползувал съм подобно едновременно като планинар и скиор, отдолу с един полар 2000 /средна дебелина / , без спец-бельо,и не се усеща студ при буря на най-високите писти на 2500 м.
nabludatel50 Благодаря за изчерпателното обяснение! Определено ще ми е от полза!
Съб Сеп 09, 2017 7:39 am
аngel
Щом ви интересува, Мериди, още малко по темата - червено и черно не са модерни цветове вече, но вие си го знаете това със сигурност. Имах точно такова, и установил съм, че якета с такива цветове / беха много на мода преди 10 год. и половивата народ ходеха с такива цветове/ най-лесно избеляват от яркото слънц е в България и най им личи - след 1-2 месеца изглеждат като захабени.
Щом ви интересува, Мериди, още малко по темата - червено и черно не са модерни цветове вече, но вие си го знаете това със сигурност. Имах точно такова, и установил съм, че якета с такива цветове / беха много на мода преди 10 год. и половивата народ ходеха с такива цветове/ най-лесно избеляват от яркото слънц е в България и най им личи - след 1-2 месеца изглеждат като захабени.
Благодаря! Не се бях замисляла точно за това! Ще го имам предвид!
Съб Сеп 09, 2017 3:56 pm
heidentum
мембрана
Здравейте!
Препоръчайте ми добро яке с мембрана на относително нормална цена.
Съб Ное 04, 2017 10:00 pm
TheGrave
fena73 написа:
Зайото е с по-добри параметри-ако има се вярва...аз примерно не вярвам че симпа-текс мембраната,която използват в някои свои модели има 40000мм-при интензивни дейстия даже кожата ти се"задъхва" кво остава тва дето тя пуска да мине през 2(минимум)слоя и да се "изпари" през якето...-не на мене тия!!!
Аз имам подобно на показаното горе яке с 30000мм воден стълб от Zajo. Вярно, издържа 4-часов порой в пирин, ама след него (кога е паднал DWR coating-а) си е чист вестник кажи-речи. Пере се само с препарати за мембрани и се импрегнира след всяко мокрене. Ветроустойчивост - нулева, чувствам се като гол с него. Имам ветровка, която е 5 пъти по-тънка от него вероятно, но е промазана качествено.
След поредното "водоустойчиво" яке се убедих, че единственото водоустойчиво нещо е чистият найлон. За дишаемост и подобни маркетингови тъпотии пък да не говорим, това са тотални измишльотини. Подбирайте дрехи, които съхнат бързо - примерно от Polartec PowerDry имам отлични впечатления (пак заешка блуза, спряха ги от производство кретените и сега правят много гнусна синтетика).
А, за малко да забравя - циповете под мишниците на тия якета са пълен ташак. Толкова калпаво направени, че сигурно за 30 отваряния/затваряния единият се скапа. Не можаха да уредят ремонт от магазина.
Вто Мар 20, 2018 5:51 am
djambarski
А какво мислите за нещо втора ръка? Искам някоя яка марка, но напоследък не съм толкова активен и не ми се хвърлят една купчина с пари при положение, че не знам колко пъти ще ми се наложи да го ползвам тази година. Колебая се малко като купувам неща от други хора.
Чет Мар 29, 2018 9:49 pm
bebo79
djambarski написа:
А какво мислите за нещо втора ръка? Искам някоя яка марка, но напоследък не съм толкова активен и не ми се хвърлят една купчина с пари при положение, че не знам колко пъти ще ми се наложи да го ползвам тази година. Колебая се малко като купувам неща от други хора.
Зависи къде и със какъв багаж ще го носиш това яке.....ако е много застояло в подобни магазини или там от където са го взели може и да не си заслужава.
Аз си взех едно трислойна мембрана на Катманду обаче е тънко и със по тежка раница му се ....
Мой познат върна стреч яке на Раб кое което след 1-2 ходения със 20литрова раница започнаха да му се разлепват от вътре лепените шевове......добре ,че му го взеха от магазина.
Според мен всичко е въпрос на късмет......
Проверявай най вече в магазините Меркъри, преди седмица една приятелка от компанията си взе това яке за 180лв от магазина им на Стамболийски
https://www.bergzeit.de/hagloefs-damen-astral-iii-jacke-tarn-blue-xs/
Много е на късмет в тези магазини,нещата са нови но са по стари модели,ходил съм иначе във Зиг Заг и Хумана но там е много рядко да се уцели нещо читаво и добро дори и при зареждане,търси в подобни на този магазин,има и едни в Слатина но там цените са му надути много,както и срещу националния стадион.....
Аз съм си харесал това https://www.gaynors.co.uk/mens-c4/waterproof-jackets-c25/the-north-face-mens-apex-flex-gtx-jacket-p3578 пак със трислойна мембрана и много добри параметри като цяло за подобни пари но като гледам какво става със тези скъпи якета просто .............успех и дано си намериш нещо хубаво и читаво,макар ,че тези много залежали и стари якета не знам до колко ще са читави и дали си заслужават парите.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 1 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети