Актуално състояние на пътеката х.Гургулица - яз. Белмекен
Здравейте,
Не съм писал никога досега тук, но съм изчел доста от темите и информацията тук е безценна.
Някой минавал ли е наскоро по жълто-маркираната пътека от х. Гургулица до з. Помочена поляна под яз. Белмекен? Тази събота ще направя вело-разходка от Костенец до х.Грънчар и обратно. Знам, че повечето колоездачи се спускат по тази пътека, но искам да избегна асфалтовото изкачване от Сестримо и да мина през х.Гургулица. В добра форма съм и не ме притеснява носене/бутане. Клековият участък към Плевнята знам, че е непроходим.
Ако някой има интерес да се включи, планирам тръгване от Костенец около 6:30ч.
Пон Юли 17, 2023 2:55 pm
Yan4o
Есента минавахме оттам (пеша) към Гургулица - идеална е пътеката, стръмна на места (за вело), но е чиста. От заслона нагоре (по жълтата) - не съм минавал, стори ми се обрасло, като гледах. Слизахме от вр. Белмекен - първо към язовира през Сунгурличал, после по зелената (черен път) до заслона и оттам - до Гургулица.
Пон Юли 17, 2023 3:25 pm
dynacord
Вчера минах оттам - пътеката е супер в гората преди заслона. Преди нея обаче, понеже бях с колелото, се движех нагоре по пътя и е страшно - сеч навсякъде, много прашни пътища с много разклонения. Като за първи път, с 1-2 лутания се качих от хижата до заслона за 2 часа и малко. После разходка около язовира и реших да се прибера по асфалта към Сестримо.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети