Уважаеми приятели и (не)познати,
За мен е истинско удоволствие да ви информирам за Проект „Поети благодарят на Земята” и да го анонсирам от името на авторите му, защото той засяга и всички нас – които се интересуваме и вълнуваме не (само и) от литература.
Няма да преписвам параметрите му, а директно ще Ви препратя към тях в селектирана тема:
Два акцента само ще оставя тук:
I. Веднъж (или повече пъти) годишно поет, който издава книга и живее с подобна вътрешна кауза, ще бъде „домакин” на залесяване, което и буквално, и в много други измерения индиректно да компенсира консуматорските ни навици. И това да се превърне в традиция, което е един от основните нюанси на Проекта, а не шумен, но еднодневен и еднократен акт.
IV. Проектът да получи медийна подкрепа - и априори, и като последващ ефект, доколкото разполагаме с такива опции, както и ще бъде отворен чрез ангажиране с участие на хора, нямащи нищо общо с литературното общество - било с финансова помощ, било с безплатен труд, било с популяризиране съобразно възможностите и най-вече желанията им.
Първата година – м. Април 2010 г., аз ще бъде домакин с всички произтичащи от това отговорности. Изборът ми е град Пловдив. Ако имате възможност, ударете едно рамо – било с дребна смс-сума
било с популяризиране на Проекта съобразно възможностите и най-вече желанията ни, а м. Април предлагам да си спретнем страхотен купон по време и след самото залесяване.
Всъщност, наистина разчитам на подкрепата ви – хората от „нашата черга.”
Също така считам, че не е по силите на никого "спасяването на света", но категорично е по силите на всеки от нас да сложи едно камъче в градежа на темелите му. Всяка помощ във всяко едно направление е добре дошла.
Сами сме едно Голямо Нищо.
_________________ Сърцето има доводи, които разумът не признава. Блез Паскал
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети