Мястото не е от най посещаваните и за това ми беше трудно да разбера как да достигна максимално бързо до него. За сметка на това е изключително панорамно.
За съжаление във гората около него е пълно със боклуци от дърварите, трябва си цяла акция за да се изчисти. Дори във самият жертвеник имаше боклуци. Срамота.
от село Гостун със лека кола без големи драми достигахме до тук за 1 час: 41.84997848,23.77072702
Все пак бих препоръчал нещо по- високопроходимо.
Посоката на движение е само по Mатандере до достигане на голямата поляна
интересното е че в началото пътя е кофти, след дъжд би било доста кално, но след около 3-4 километра от Гостун пътя вече е насипван и се появяват дори мантинели.
Ходих август и ноевмри, лятото нямаше жива душа нагоре, но сега през ноевмри на няколко места се добиваха дърва и беше малко затруднено преминаването. Имаше и премазани мантинели.
Местните ловджии не очакват че някой друг ще използва пътя и обичат да го ползват за сборен пункт
Нямам трак, но след като оставихме колата за час достигнахме върха. Предполагам че се стига по бързо от Медени поляни, но аз търсех вариант от района на Банско.
В началото вървяхме по много стръмен и вече неизползваем горски път, но като набрахме височина излезнахме на друг път, който се ревизира заради дърводобива във района.
Мисля че идва от района на Вищерица.
На orux-a го няма дори пътя със мантинелите, само на сателита се виждат.
За да се проследи горе-долу от къде минаваме, поставям координатите на багера: 41.83943148,23.77567823
и от скалата, но прекалено късно за ясни и хубави снимки:
Прибрахме се през Седруле, Златарица, Палатик, Елещница. Доста път е и е само за високопрохоми коли.
Естествено ние бяхме с лека кола и разчитахме само на това че не беше валяло от месеци, иначе няма минаване.
Последната промяна е направена от dilaro2 на Вто Ное 15, 2022 2:57 pm; мнението е било променяно общо 6 пъти
Пон Ное 14, 2022 6:25 pm
tortomanin
"Местните ловджии не очакват че някой друг ще използва пътя и обичат да го ползват за сборен пункт"
=============
Якорудниците са същите. Не ги разбирам, но и те мен не разбират.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети