знам, че за хижа Амбарица основен маршрут е от Смесите (Черни Осъм). Не съм го ходил, знам само, че е стръмен, но сигурно е проходим и добре означен, щом е основен.
Как, обаче, стои въпроса с маршрута от хижа Яворова лъка, изобщо може ли да се стигне до Яворова лъка с кола, как е пътя, работи ли хижата?
Гледам тук нарисувана бариера, малко след Смесите: https://map.bgmountains.org/#map=17/2758483.73/5281561.76/0 , а според картата, настилката трябва да е асфалт?
Благодаря.
Пет Окт 21, 2022 12:12 pm
kaloyanv
Re: Маршрут за Хижа Амбарица
didkopitko написа:
Здравейте,
знам, че за хижа Амбарица основен маршрут е от Смесите (Черни Осъм). Не съм го ходил, знам само, че е стръмен, но сигурно е проходим и добре означен, щом е основен.
Как, обаче, стои въпроса с маршрута от хижа Яворова лъка, изобщо може ли да се стигне до Яворова лъка с кола, как е пътя, работи ли хижата?
Гледам тук нарисувана бариера, малко след Смесите: https://map.bgmountains.org/#map=17/2758483.73/5281561.76/0 , а според картата, настилката трябва да е асфалт?
Благодаря.
Доколкото знам, без да съм ходил, до там може да стигнеш с кола, ама не очаквай да е асфалт, ще е зле пътя с дупки дълбоки. Но се стига.
Колата не тр. да е ниска,че камионите на дървосекачите бая са разбили чакълестия път и на бариерата не знам дали ще те пуснат,ако някой не се е обадил за теб.Иначе пътеката от Яворова лъка за Амбарица е ок.Има маркировка.
Във вторник ще се качваме от там и в събота пак там ще слезем.
Пет Окт 21, 2022 3:26 pm
didkopitko
ОК, ще се радвам да споделиш инфо след това.
Пет Окт 21, 2022 3:58 pm
t.hristov
Не става с лека кола от м.Смесите до нерабогещата х.Яворова лъка. Коловозите на някой места са дълбоки и има опасност да ударите картера на двигателя.
След х.Яворова в дясно и нагоре по край р.Малка Крайовица, пътека към края на пътя е ОК Няма как да се объркате.
Ами в началото на юни стигнах с Ауди а 6 до Яворова лъка. На кофтите места в колата остава само шофьора. По принцип не бих го правил по екологични съображения,но като се влачи повече багаж-ядене,каса бира,китари и пр. се налага и това когато се остава на хижата. По предварителна уговорка същата работи.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети