Здрвейте.
Опитах се да намеря инфо във форума за маршрута с. Бистрица - Поличите - х. Иван Вазов, но нещо ударих на камък.
Знам, че принципно подхода е от с. Падала, но не ми се вързва логистично и ако мога да го спретна от с. Бистрица ще е по-добре.
Здрвейте.
Опитах се да намеря инфо във форума за маршрута с. Бистрица - Поличите - х. Иван Вазов, но нещо ударих на камък.
Знам, че принципно подхода е от с. Падала, но не ми се вързва логистично и ако мога да го спретна от с. Бистрица ще е по-добре.
Информация каква те интересува ? Ако тръгваш от Бистрица или Дупница си е един постепенен локум, иначе е много красиво да се ходи от там. Никакви проблеми немаш стига времето да е ясно.
П.С виж картата и ще разбереш кое къде е. От Падале с синя марка до Мали Полич, не я знам в какво състояние е , но горе зелено жълтото и тн си беше където може маркирано, ама ти като се качиш горе, няма как да се загубиш в ясно време. Пътя си е очеваден. От бистрица си по червената от там не съм минавал и не знам как е.
Все пак с уговорката че е хубаво да имаш тази карта на телефона, за всеки случай, там където евентуално няма маркировка за определен момент и тн .. и не си свикнал да се ориентираш по слънцето.
Съб Окт 01, 2022 3:37 pm
iztodorov
Re: с. Бистрица - Поличите - х. Иван Вазов
Благодаря!
Идеята е да се кача по жълтата и да слезна по червената.
Щом като жълтата е ок - това напълно ме устройва.
Съб Окт 01, 2022 5:48 pm
kaloyanv
iztodorov написа:
Благодаря!
Да ти кажа и аз преди се чудех защо няма нищо по темата, ама явно е понеже е много само подсказващо. Все пак пиши после кое как е било , ще съм ти благодарен, както и какво е положението на иван вазов откъм хора и ремонти. Макар че откъм хора ще е фраш
Съб Окт 01, 2022 8:32 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Качвал съм се по жълтата маркировка от Вангелова чешма нагоре към Смочевска вада и Голям Полич (а и малко помагах да се възобнови маркировката), пътеката е хубава, само на едно място имаше малко хвойна, но тя лесно се преодолява. Като се добера до компютъра си, може да приложа няколко снимки.
По начертаната червена линия не съм минавал и не знам какво е състоянието и. Видях, че тракът е с дължина над 20 км и близо 2000 метра денивелация, което е сериозен преход за 1 ден.
Успех и ще чакаме отчет и снимки.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Окт 01, 2022 10:02 pm
millenary.falcon
iztodorov написа:
Благодаря!
Привет, на 7-8.102022г., група Лунатични разходки успяхме да направим кръгов маршрут от Бистрица.
Ден 1- червена марка , новата панорамна площадка, Бистришки водопад, х.Самоковище-долината на река Бистрица-изцяло по левия бряг,
последния участък без пътека, но без пресичания на реката.20 км, 8ч.20 мин.1600+;Спане на х.Иван Вазов
Ден 2- жълта марка под Калините, Голям Полич(кота 2614),Смочевската вада,Богдая и на Фенерка се отбихме към Бистрица 25 км 500+,2100- 9 часа.
За маршрута до Самоковището е култивирано, след това става доста трудно придвижването и следенето на пътеката, има камъни, мочурища и
обраснали участъци, избрахме по-трудния път, но да не пресичаме реката.
За връщане,марката е нова и се следи ясно, всичко беше ок до отбивката за Бистрица, през м.Копитърла, ужасни улеи и търкалящи се камъни.
По данни от тази година червената марка в участъка з.Валога-изоставената х.Комсомолец е непроходим, тоест за кръгов маршрут е горния вариант и:
1.На Отиване по жълта марка, на връщане през Калини и Поличи(От Вангелова чешма до Вазов през Калини и Поличи е 12 часа 2500+,1000-)
неподходящо за голяма група
2.Паркинг преди х.Отовица-з.Юрто-х.Иван Вазов, връщане по билото от Вр.Отовица, Сейменски камък, Ашикларски връх(Черни връх +2 часа)
3.Паркинг преди х.Отовица-долината на река Отовица-вр.Отовица-х.Иван Вазов, връщане през Кабул, вр.Крива соспа-Ески мандра-х.Отовица.
Всички цитирани маршрути са минавани от мен.Може да се избере и микс от горепосочените варианти.
Сря Окт 12, 2022 4:29 pm
iztodorov
millenary.falcon написа:
iztodorov написа:
Благодаря!
Привет, на 7-8.102022г., група Лунатични разходки успяхме да направим кръгов маршрут от Бистрица.
Ден 1- червена марка , новата панорамна площадка, Бистришки водопад, х.Самоковище-долината на река Бистрица-изцяло по левия бряг,
последния участък без пътека, но без пресичания на реката.20 км, 8ч.20 мин.1600+;Спане на х.Иван Вазов
Ден 2- жълта марка под Калините, Голям Полич(кота 2614),Смочевската вада,Богдая и на Фенерка се отбихме към Бистрица 25 км 500+,2100- 9 часа.
За маршрута до Самоковището е култивирано, след това става доста трудно придвижването и следенето на пътеката, има камъни, мочурища и
обраснали участъци, избрахме по-трудния път, но да не пресичаме реката.
За връщане,марката е нова и се следи ясно, всичко беше ок до отбивката за Бистрица, през м.Копитърла, ужасни улеи и търкалящи се камъни.
По данни от тази година червената марка в участъка з.Валога-изоставената х.Комсомолец е непроходим, тоест за кръгов маршрут е горния вариант и:
1.На Отиване по жълта марка, на връщане през Калини и Поличи(От Вангелова чешма до Вазов през Калини и Поличи е 12 часа 2500+,1000-)
неподходящо за голяма група
2.Паркинг преди х.Отовица-з.Юрто-х.Иван Вазов, връщане по билото от Вр.Отовица, Сейменски камък, Ашикларски връх(Черни връх +2 часа)
3.Паркинг преди х.Отовица-долината на река Отовица-вр.Отовица-х.Иван Вазов, връщане през Кабул, вр.Крива соспа-Ески мандра-х.Отовица.
Всички цитирани маршрути са минавани от мен.Може да се избере и микс от горепосочените варианти.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети