Доломити, Вал ди Золдо
Да се включа и аз с нашата алпийска история. За началото на август си бяхме набелязали като отправна точка селцето Форно ди Золдо, край което картата твърдеше, че имаме поне три варианта за къмпинг. Намира се на около 800 метра надморска височин и е удобна изходна точка както за Пасо Чибиана (под доломитския музей на Меснер), Пасо Дуран, но също и разделящия от близо като боксов рефер гигантите Чивета и Пелмо - Пасо Стауланца. Кеф ти пешеходни маршрути, кеф ти ферати, кеф ти колоездене. Чивета беше на дневен ред и в крайна сметка го качихме, Пелмо не чак дотам - тези които отидоха на разузнаване бяха единодушни, че въпросния "виа нормале" към върха е извратено лазене по тесни корнизи над стотици метри отвеси.
Къмпинга в който отседнахме се казваше Le Bocole и ни излезе 208 евра за 8 нощувки за двама човека и палатка (макар че аз си спах в буса, за който изглежда не ме таксуваха).
Снимах доста на Чивета и живи здрави ще пусна по-натам материалите, като се наканя да ги пооправя. Засега гледките от останалите дни:
https://youtu.be/GyqnhBkIdsA
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети